Retkikohteet

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesäpäivä Kangasalla

Ihmisen mieli ja muisti on lyhyt tai ainakin minun omani ovat. Tänään kun lämmintä on vähän yli 10 astetta ja sataa vettä, ei pysty muistamaan tai tajuamaan, että viime viikolla oli hellettä joka päivä! Vaikka helteestä ja auringonpaisteesta muistuttavat edelleen auringosta punoittava niska ja jalka.

Lauantaina vietettiin Jannen kanssa helteiset 5 tuntia Kangasalla Roineen rannalla. Järvessä vesi oli jo niin lämmintä, että siellä pystyi ihan oikeasti uimaan, eikä vain kiljumaan ja haukkomaan henkeä. Eikä rannalla kyllä ilman tuota mukavasti vilvoittavaa vettä olisi pärjännytkään - oli siellä kuitenkin sen verran kuuma! Mukaan pakattiin tietenkin hyvät eväät, riittävästi juotavaa ja luettavaa.

Lounaaksi teimme mukaan broileripastasalaattia, josta tulikin oikein hyvää! Broileria, pastaa, punasipulia, kirsikkatomaattia, paprikaa, sitruunamehua, oliiviöljyä, tuoretta basilikaa ja ripaus mustapippuria, niistä oli tuo uusi ja mukava makunautinto tehty!



Termospullot ovat kätevät keksintö myös kesällä. Tällä kertaa niissä kuljetettiin itse tehtyä jääteetä, joka maistui yllättävän paljon kaupan jääteelle! Ehkä hivenen kitkerää oli tee, eli ensi kerralla täytyy laittaa joko vähän enemmän vettä tai vähän vähemmän teelehtiä!


Uimisen ja syömisen lomassa aika kuluikin mukavasti lueskellen kirjaa ja lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti