Retkikohteet

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kesämielellä, vesi kielellä...

Kauheeta vauhtia tämä kesä mennä porskuttaa koko ajan eteenpäin. Tuntuu, ettei itte tahdo pysyä perässä ollenkaan! Tai ainakaan tehdä kaikkea sitä kivaa ja jännää, mitä kesällä pitäis (muka) tehdä, kun päivät menee töissä ja illat kotona kotihommissa.

Kesällä on mukava tehdä ruoka kasviksista, kun niitä on kaupassa paljon, ne on tuoreita, kotimaisia ja melko edullisiakin. Tällä kertaa aattelin tehdä pienen koosteen kesän aikana kokkailluista ruoista. Tai niistä muutamasta, jotka on myös tullut ikuistettua.

Ainut makea juttu, joka on päässyt kameralle asti, oli Jannelle tekemäni synttärikakku. Kakkupohja ei oikein uunissa tahtonut kohota, vaan jäi melko littanaksi tapaukseksi. Päätin siis pistää pohjan paloihin ja kasata kakun kulhoon, jolloin siihen saa enemmän kerroksia ja enemmän täytettä. Ja palat voi olla myös epämääräisenmuotoisia ja silti kakku pysyy kasassa.

Ensin vain kelmu kulhoon ja sitten heitellään pohjaa, kostuketta ja täytteitä päällekkäin. Ja sitten kelmut pohjan ympärille ja jääkaappiin vetäytymään. Tämä muhi jääkaapissa ensin 1½ ennen koristelua ja oli siltikin parasta vasta seuraavana päivänä valmiina, eli siis lähes 3 päivän päästä juuri sopivan kostea ja mehevä.

Kakun koristeluun en sitten enää kauheasti jaksanutkaan nähdä vaivaa :D Ja raparperihillo on tosiaan sitä hilloa, jota jäi kun aiemmin tein raparperimehua. Vähän lisäsin siihen mössöön tosiaan sokeria ja sauvasekottimella sileytin. Eikä maistunut ainakaan mun mielestä liikaa raparperille!

Seuraava resepti, joka on päätynyt kameralle, on broileri ja kasviksia uunissa. Helppoa ja nopeaa. Ja kasviksia voi vaihdella mieltymysten mukaan. Kaikki vain kerralla samaan pataan. Tällä kertaa tosin ensin paistettiin kanat melko kypsiksi jo pannulla, niihin sai samalla myös vähän väriä pintaan ja lisättiin sitten uuniin vasta vähän ennen muuten valmista. Mutta tämä oli kyllä hyvää. Ja näyttikin hyvältä, kun värit kasviksissa pysyi hyvinä. 


Sitten alkoikin Photoshop temppuilla, joten loput ruokakuvat länttäsin vain samaan kuvaan. Kun en jaksanut tapella sen kanssa kauempaa.


Ensimmäisessä kuvassa on kirsikkatomaati-yrtti lohta ja paistettuja uusia perunoita. Helppoa ja hyvää. Eli maustetaan ensin lohi suolalla ja pippurilla. Pyöritellään kirsikkatomaattilohkot öljyssä kera yrttien, esim. basilika ja timjami ja sitten vain heitetään ne lohen päälle ja laitetaan uuniin. Ja siellä se saa olla n. 20 minuuttia ja se onkin sitten ready to eat!

Toinen kuva on broileri-halloumi-salaatti. Maistoin ekaa kertaa elämässäni halloumia ja sehän oli aika hyvää. Vaikka en kyllä tiedä, maistuiko se oikein muulle kuin suolaiselle :) Vähän paistinpannussa väriä pintaan ja salaatin sekaan, niin hyvältä maistuu. Tai suolaiselta :)

Sitten onkin vuorossa Jannen kokkailua. Eli naudan lehtipihvi (joka ei kyllä kovin ohut lehti tällä kertaa ole, eivät olleet kai jaksaneet tehtaassa sitä kauheasti nuijia) kera kukkakaali-porkkana-sipulimuhennoksen. Tästä totesin, että toisinaan on ihan tyhmä mennä ravintolaan syömään, kun usein kotona saa tehtyä samantasoista ja parempaakin ruokaa kuin ravintoloissa. Ja halvemmalla. Mutta ravintoloissa ei tarvi itte tiskata, jotain plussaa niissäkin siis ;)

Viimeinen ruoka onkin ehkä jollain tapaa vähän eri sarjaa kuin muut - kukkakaali-pinaattikeitto. Eli kukkakaalia, sipuli, purjoa ja pinaattia keitetään kasvisliemi-kerma seoksessa. Sitten sauvasekottimella sileäksi ja eikun syömään. Ohjeessa käskettiin tarjota maitovaahdon kera, joten vaahdotimme siis myös maitoa kaveriksi. Yllättävän hyvää, eikä ollenkaan niin kukkakaalisenmakuista, kuin voisi kuvitella.

Mites teillä, tuliko vesi kielelle?

4 kommenttia:

  1. Joo kyllä tuli vesi kielelle kun näitä muisteli. Ja näiden ruokien avulla vielä painokin putoaa!

    VastaaPoista
  2. No huhhuh, näytti kyllä hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kylläpä aloin kuolata tuota kasvisbroileriuunipaistosta! Halloumia en oo koskaan maistanu, täytys ehkä :)

    VastaaPoista
  4. Voin kyllä lämpimästi suositella kaikkia ylläolevia ruokaohjeita! Etenkin juuri tuota kasvisbroileripaistosta, se oli hyvää! Ja halloumi oli myös iloinen yllätys, tykkäsin. Tosin toisella kertaa se ei ehkä ollut enää ihan yhtä hyvää kuin ekalla maistelulla.

    VastaaPoista