Retkikohteet

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Oma mysli

Netti ja blogit ovat pullollaan omatekoisten myslien ohjeita. Lähes jokaisesta blogista, jossa vähänkään kirjoitellaan ruokaan liittyviä juttuja, on varmasti julkaistu myös ohje itse valmistettuun mysliin. Tuntuu, että se on vähän kuin must-juttu.

Siispä minäkin olen tehnyt mysliä itse. Ekan kerran kyllä jo ennen kuin edes perustin blogin. Mutta nyt viikolla tein sitä toistamiseen, koska edellinen alkoi olla loppu. Mysli on kiva lisä jogurtin tai viilin kanssa, mutta en sitä kuitenkaan joka päivä syö. Siksi edellinen satsi kestikin näin kauan, lähes 4 kuukautta. Ja hyvänä pysyi kyllä loppuun asti, kun tiiviissä purkissa sitä kuiva-ainekaapissa säilytän.


Myslin teon vaikein vaihe on kaupassa, eli se vaihe, kun pitäisi päättää, mitä mysliin laitetaan. Tämän kertainen sekoitus oli parempi kuin edellinen. Mutta en tälläkään kerralla kirjoittaunut mihinkään muistiin, minkälaisen kuivahedelmä-pähkinäsekoituksen ostin, eli ensi kerralla on tulossa varmaankin taas jonkinlainen uusi sekoitus. Eli siis mysliin laitoin:
  • neljän viljan hiutaleita
  • kaurahiutaleita
  • kauraleseitä
  • auringonkukansiemeniä
  • kuivahedelmä-pähkinä sekoituksen
  • rusinoita
  • mausteeksi inkivääriä, kanelia ja vaniljasokeria
  • auringonkukkaöljyä
  • hitunen hunajaa.

Hiutaleet ja siemenet sekoitin kuhlossa, lisään kaadoin öljyä, mausteet ja hunajan. Sekoitin ja kaadoin uunipellille. Sitten paahdoin sekoitusta uunissa, 175 asteessa n. 15 minuuttia. Välillä vähän sekoittelin. Otin pois uunista ja sekoitin joukkoon kuivatut hedelmät, pähkinät ja rusinat. Ja hyvältähän se maistui jogurtin kanssa, myös vähän lämpimänä. Voin suositella muillekin. Ehkäpä ne kaikki bloggaajat jakaa tätä ohjetta siksi, että se on hyvää, eikä vain in...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti