Retkikohteet

maanantai 22. elokuuta 2011

Tuunauspaita

Olipa kerran hieno miesten kauluspaita kokoa XXL. Isän paita, jonka kangas oli mielestäni tosi kiva. Sitten iskä ei enää tykännyt paidasta ja päätin ottaa sen itselleni ja muokata paidan mulle sopivaksi. Aika kauan paita joutui kaapissa odottamaan työstämistä, mutta lopulta se pääsi leikkaus- ja ompelupöydälle.


Ensin paidasta poistin hihat, sen jälkeen kavensin paidan. Muokkauksia ja laskoksia tein vähän joka puolelle, hihoja lyhensin ja kavensin, samon hihan suita. Lopulta päätin ottaa myös kauluksen pois, koska se oli kuitenkin melko miehekkään kokoinen.

Sain idean kokeilla, miltä paita näyttäisi päällä väärinpäin, eli etupuoli takapuolena. Ja sehän näytti oikeastaan aika kivalta. Päätinkin siis muokata paidan sellaiseksi, että napit ovat takana. Taas hieman kavenneltiin ja muokkailtiin ja lopulta oltiin siinä vaiheessa, että oli aika asettaa hihat paikoilleen. Hihojen asennus olikin ehkä kaikkein haastavin homma ja kuin vahingossa hihoista tulikin pienet puhvihihat.

Lopputuloksena oli kiva tunikamainen paita 3/4-hihoilla. Pieni ongelma on vielä olkapäillä olevat napit, alkuperäisessä paidassa kun oli semmoiset kangaslärpäkkeet olkapäillä, jotka sai nepparilla auki (juuri nyt en muista, millä nimellä niitä juttuja kutsutaan). Mutta lopputulokseen olen kuitenkin melko tyytyväinen!

1 kommentti: