Retkikohteet

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Karpalossa


Lauantaina olin elämäni ensimmäistä kertaa karpalossa. (Kurikkalaiset huom, en tarkoita Karpalo-pubia, siellä olen käynyt jo aikoja sitten.) Puolukkapaikkamme vieressä on suuri suo, joten päätimme suunnata sinne suurin toivein. Ja sieltähän niitä löytyi, suuria punaisia palluroita vaikka kuinka paljon!


Karpaloiden noukkiminen olikin vähän erilaista verrattuna vaikka mustikoiden noukkimiseen. Marjat kasvavat yksitellen, joten homma on vähän hitaampaa. Marjat tosin ovat kyllä mustikoita suurempia, joten kerääminen oli kyllä melko nopeaa. 


Marjoja poimiessa tuli samalla tarkasteltua suon kasveja vähän lähemmin. Totesin, että suollahan kasvilajisto on oikeasti melko monipuolista ja värikästäkin. Ainakin näin syksyllä värit on oikein kauniit ja siinä poimiessa innostuin myös vähän kuvailemaan kasveja makrolla. Tunnistatko, mitä kasveja suolla kasvaa?



Tärkeää tälläkin retkellä olivat jälleen eväät, joita syödessä oli mukava nauttia hiljaisesta ympäristöstä, auringonpaisteesta ja myös melko kauniista maisemista. Olisi ollut hienoa nähdä myös jotain eläimiä, nyt ainoa eläinhavainto oli kaksi kraakkuvaa korppia.

Saaliiksi saimme runsaat 2 litraa karpaloita. Paljon enemmänkin toki olisi mukaan lähtenyt, mutta totesimme, että tuo varmasti riittää meille. Kun emme vielä edes tiedä, mitä niistä aiomme tehdä. Olisiko teillä antaa hyviä vinkkejä?


ps. Kokeilin uutta kuvankäsittelyohjelmaa, jolla sai melko näppärästi tehtyä hienot kehykset kuviin. Sen nimi on PhotoScape ja sen saa ilmaiseksi netistä, vinkiksi kiinnostuneille.

2 kommenttia:

  1. mä oon tehnyt valkosuklaakakkua, johon laitettiin karpaloita ja sitten oli joku kinuskijuustokakku, jossa oli myös karpaloita.

    VastaaPoista
  2. Ooh, sehän kuulostaiskin hyvältä. Mä tein karpalokiisseliä, oli sekin ihan hyvää (kermavaahdon kanssa :D )

    VastaaPoista