Retkikohteet

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Ei pöllömmät lapaset!

Ehdin minäkin neuloa jotain joulupaketteihin, itse annettaviin paketteihin siis. Eikä aikaansaannoksia tietenkään voi esitellä ennen joulua, ettei lahjottavat näe lahjojaan etukäteen!

Lahjoin tänä vuonna perheeni naisjäsenet pöllölapasilla. Netistä löysin hauskannäköiset lapaset, joissa oli pöllö. Ohje tosin oli englanniksi ja aluksi näytti hankalalta ja ajattelin, etten jaksa ruveta vääntämään erikoisilla ohjeilla, jotka ovat vielä englanniksi. (linkki: http://www.kelbournewoolens.com/giveahoot1.html) Mutta pienen surffailun jälkeen löysin hyvän avun ohjeen tulkintaan ja lapaset valmistuivat nopeasti. Ainut vaikeus oli pysyä selvillä kierroksista. Muutaman kerran jouduinkin lapasia purkamaan, kun parista ei tullut samankokoista, vaan toinen pöllö oli isompi kuin toinen.

Lankana käytin Novitan Tempoa. Sen valmistus on ilmeisesti lopetettu, kun keriä löytyi vain harvasta kaupasta ja väritkin olivat vähän jämävärejä. Pienemmissä lapasissa neuloin nelosen puikoilla ja isommat on tehty 4½ puikoilla.
 
Kuvat otin vain ensimmäisistä kolmesta. Eli niistä isommista ei ole kuvaa, vielä. Kameran piuha jäi joululomalle Tampereelle. Näiden lisäksi valmistui harmaat ja punaiset lapaset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti