Retkikohteet

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kokkisota

Kokkisota oli hyvä tv-ohjelma, jota oli jännittävää seurata. Oli hauska katsoa, mitä kokit keksi tehdä raaka-aineista, joita vieraat toi. Mietin myös, että olisi ollut mukava kuulla enemmän ajatuksia vieraiden päätöksistä, miksi hän oli ostanut juuri kyseiset raaka-aineet.
Mitähän raaka-ainekassi sisältää?
Kerran aiemmin tätä olemme jo Jannen kanssa kokeilleet, mutta siitä on aikaa varmaan pari vuotta. Nyt siis oli taas aika kokeilla kokkisotaa kotona! Arvoimme kokkausvuorot, ja tämän sunnuntain keittiövuoro tuli minulle. Eli Janne osti raaka-aineet, joista minun piti sitten laittaa ruokaa – pääruoka ja jälkiruoka. Raaka-ainekassin budjetiksi sovimme 10 euroa ja lisäksi sovimme, että kotona kaapeista löytyviä tarvikkeita saa myös käyttää.

Kiivi, fenkoli, inkivääri, verigreippi, villircuola ja nieriä, jaiks!
Jannen ostoskassin sisältö oli seuraavanlainen: fenkoli, inkivääri, verigreippi, nieriäfilee, kiivi ja villirucola. Kaikki kyllä tuttuja raaka-aineita, mutta hetken aikaa kyllä piti mietitä, mitä näistä käyttäisi mihinkin annokseen.
Netistä etsimään vähän vinkkejä!
Nieriän marinadi valmis!
Ideat ja ohjeet kirjataan ylös.
Pelisäännöiksi sovimme, että kokilla on aikaa 1½ tuntia suunnitella ja valmistaa ruoka. Nettiä ja keittokirjoja saa myös käyttää apuna. Siispä suuntasin nettiin ja nopeasti löytyikin reseptit ruoka-annoksien pohjiksi ja pienillä muutoksilla kaikki raaka-aineet myös tulivat käyttöön.


Pääruokana meillä siis oli vartaissa paistettua nieriää, jotka oli marinoitu seoksessa, jossa oli inkivääriä, verigreipinmehua, villirucolaa, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja sokeria. 

Nieriän kanssa tarjottiin riisiä, jonka keitinvedessä mausteena oli myös inkivääri, verigreipinmehu ja villirucola. Lisäkkeenä oli kermassa ja kasvisliemessä haudutettua fenkolia kera kirsikkatomaattien.

Fenkolit ruskistetaan ennen haudutusta.

Ja sitten yhtäkkiä reipas tunti olikin jo kulunut ja ruoka alkoi olla valmista!

Esillelaittoa olisi voinut miettiä vielä tarkemmin!

Jälkiruokana oli kakku, jossa oli päällä ranskankerma-jogurttivaahto ja kiiviä ja verigreippiä.

Ja ainakin tuomari oli tyytyväinen ruoka-annoksiin. Maut olivat kohdillaan ja riisikin maistui hyvälle yksistään. Erityisesti tuomari ihastui fenkoliin. Kokeilkaa tekin tätä kotona, tämä on jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti