Retkikohteet

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kun muutkin, niin minäkin


Haluan siis myös kokeilla tehdä noita kovin suositunoloisia macaron-leivoksia. Monessa blogissa on kuvia ja ohjeita leivoksien tekoon, samoin niitä löytyy myös lehdistä. Pakko kai se on siis itsekin kokeilla tehdä noita macarooneja, vaikka joka paikassa varoitellaankin, että niiden valmistaminen on vaikeaa.

Näin olin siis ajatellut jo pidemmän aikaa. Ja kun lopulta se päivä koitti, kun päätin macarooneja tehdä, ajatukset olivat täysin pyörivät jossain muualla kuin leipomisessa. En siis pitänyt valkuaisia 24 tuntia erossa keltuaisista ja mantelijauhot ja tomusokerinkin siivilöin vain kertaalleen. Enkä myöskään alkanut testailemaan valkuaisvaahdon oikeaa koostumusta veitsikikoilla, joita blogeista luin.

No miltä lopputulos sitten maistui, kun näin ylimielisesti suhtauduin kikkakolmosiin. En ole koskaan aiemmin näitä macarooneja syönyt, joten en oikein tiennyt, miltä niiden olisi pitänyt maistua. Mutta nämä olivat rapeita marenkeja, joiden sisusta oli kuitenkin pehmeä. Väliin tein vielä pikaisesti sitruunatahnan, joten maistuivat siis sitruunalle. Huomasin kyllä, että mantelijauhot olivat hieman liian karkeaa, koska leivosten pinta oli hieman rakeinen. Ja elintarvikeväriä olisi saanut käyttää rohkeammin, koska ei niistä järin keltaisia tullut. Mutta tulipa kokeiltua ja todettua, ettei ne nyt niin kovin erikoisia ole. Mutta tietenkin kauniin värisiä, kun väriaineita on käytetty oikein!
 

Sen sijaan näistä narsisseista olen huomattavasti enemmän innoissani! Niin kauniin keltaisia ja keväisiä! Basilikan seuraksi kylvetyt timjamit alkavat myös herätä henkiin. Ehkä kylvötiheys on vähän turhan tiuha – katsotaan, pitääkö tässä ruveta tekemään vielä jotain pesäjakoa. Laitoinpa vielä jääkaapissa varren kasvattaneen valkosipulinkynnenkin multaan. Kovasti sekin innostui kasvamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti