Retkikohteet

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Suklaiset suklaakeksit

Päätin taas leipoa jotain uutta ja nopeasti valmistuvaa. Viimeisimmässä Kotiliedessä olikin ohje hyvännäköisistä suklaakekseistä. Päätin siis testata tuota reseptiä. Vaikka enhän tietenkään osannut taaskaan noudattaa ohjetta ihan täysin. Mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta varsin suklainen! Eli tässä on paras suklaakeksien ohje teille, jotka haluatte helposti ja nopeasti tehdä suklaisia keksejä, jotka ovat parhaita.
Tässä vaiheessa olin melko varma, että lopputulos pääsee oho-hups -osastolle. Ei kovin herkullisen näköisiä klönttejä...

Taikina on helppo jo nopea tehdä. (Koska kyseessä oli kokeiluerä, tein vain kolmasosan annoksesta.)

100 g voita
150 g tummaa suklaata
3 dl sokeria
3 munaa
1½ dl  vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta

Uuni teki ihmeitä, nehän näyttää kekseiltä eikä kakkaroilta!
Ensin sulatetaan voi ja suklaa. Sillä aikaa sokeri ja munat vaahdotetaan kevyesti (itse vain vispasin munan rakenteen rikki ja sokerin sekaan). Yhdestään voi-suklaaseos sokeri-munaseokseen. Ja lopuksi siivilöidään jauho-jauheseos ja sekoitetaan tasaiseksi. (Tässä vaiheessa ohjeessa käskettiin lisätä vielä 120 g maitosuklaata, mutta sitä en tehnyt. Mutta voin suositella sitä, jos ei tykkää ”tujusta” suklaasta.) Sitten nostellaan pellille kokkareita taikinaa. Nämä leviää uunissa aika paljon, joten ei kannata laittaa taikinaklönttejä ihan vieriviereen. Sitten laitetaan uuniin, 175 astetta ja 12-15 minuuttia. Uunista otettaessa keksit on aika pehmeitä, joten kannattaa antaa jäähtyä kunnolla. Vaikka ritilän päällä, niin niihin tulee rapeutta.
Maistuvat hyviltä myös maidon kanssa.

Mielessäni jo suunnittelin erilaisia tuunattuja versioita näistä kekseistä. Valkosuklaarouhetta, pähkinärouhetta, vaahtokarkin paloja, kuivattuja karpaloita ja vaikka mitä muuta. Tai sitten vois tehdä täytekeksejä, kahden keksin väliin laittaisi täytteeksi vaikkapa tuorejuustosta tehtyä tahnaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti