Retkikohteet

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Heräävä luonto


Tämä kevät ja lisääntyvä vihreys ja aurinkoiset päivät pakottavat lähtemään luontoon, metsään ihastelemaan kasvuaan aloittelevia kasveja ja laulavia lintuja. Lauantaina illalla lähdimme iltapalalle Lempäälässä kulkevan Birgitan polun varrella olevalle laavupaikalle. Laavu oli suosittu paikka, emme saaneet tällä kertaa olla keskenämme, mutta onneksi siellä oli vähän kauempana nuotiopaikka, jonka saimme vallata, eikä tarvinnut ryhtyä sosiaaliseksi ventovieraiden kanssa! Maaston kulumisesta myös huomasi, että laavulla on väkeä vieraillut enemmänkin.

Mukaan pakkasimme itse tehtyjä kolmioleipiä ja makkaraa. Leivät, tai ainakin niiden täyte maistui hyvältä jo kotona, mutta kun pienen kävelylenkin jälkeen ne söi nuotion ääressä, luonnon ääniä (ja taustalla myös läheisen moottoritien…) kuunnellen, maistuivat ne entistä paremmille. Jos joku haluaa itse kokeilla tuota hyväksi havaittua täytettä, niin väliin laitoimme tuorejuustoa (maultaan kreikkalainen valkosipuli), kermaviiliä, sipulia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, kinkkua ja pikkuisen mustapippuria. Paahtoleivän välissä oli myös salaattia. Nam, sanoin minä ja ajattelin, että pitääpä joku päivä tehdä näitä töihinkin evääksi!

Polku laavulle kulki paikoin rehevämmässäkin maastossa, lehtolaikussa, josta bongailimme vähän harvinaisempiakin kasveja. Tai eivät ne harvinaisia ole, mutta semmoisia, joita ei ihan joka metsässä näe. Näitä olivat imikkä, näsiä ja sudenmarja. Alueella kasvoi paljon sinivuokkoja ja metsäliekosammalta. Tunnistatko kuvista metsästä bongatut kasvit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti