Retkikohteet

torstai 10. toukokuuta 2012

Herkkukeksejä


Jo jonkin aikaa olen mielessäni kehitellyt hyvän keksiohjeen ja tänään viimein ehdin tuon reseptin toteuttaa. Ohje on perinteistä Heliä eli pohjaksi etsitään netistä muutamakin keksiohje, joita sitten muokataan ja sitten vähän lopuksi säädetään itse vähän lisää. Mutta näistä tuli kyllä oikein kivoja tällä kertaa. Rapeita päältä, mutta sisältä pehmeitä ja ennen kaikkea herkullisia!

Eli tässä siis olisi ohje suklaa-pähkinä-karpalokekseille. Mitat ei ole ihan tarkkoja, koska valmistus oli melko vauhdikasta, enkä mitannut määriä ihan tarkasti, mutta suurin piirtein ne oli tämmöiset.
100 g rasvaa
1 dl fariinisokeria
0,6 dl sokeria
1 muna
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 rkl kanelia
¼ tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl karpaloita
50 g pähkinöitä
50 g tummaa suklaata

1. Sekoita rasva ja sokeri, lisää muna. (Käytin sekoittamisessa sähkövatkainta, se toimi hyvin.)
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä nämä kaksi seosta.
3. Pienistä suklaa ja pähkinät haluamallasi tavalla, itse leikkasin ne veitsellä pieneksi. Lisää pähkinät, suklaa ja karpalot taikinaan. Sekoita vielä kaikki sekaisin.
4. Pyörittele taikinasta palloja leivinpaperille ja litistä ne haarukalla. Nämä sitten laajenevat uunissa, joten kannattaa jättää riittävästi tilaa ympärille, ettei tule levykeksiä, kuten mulla.
5. Paista uunissa 12–15 minuuttia 175 asteessa.
6. Jäähdytä ja herkuttele.

Monissa ohjeissa, joita netistä bongailin, oli käytetty kuivattuja karpaloita, mutta minä halusin käyttää pakastettuja, koska niitä meiltä löytyy pakastimesta paljon. Mutta todistin, että myös jäiset käy. Osa niistä kuitenkin murskautuu vähän, kun taikinapallot litistää haarukalla. Ehkä niitä voisi myös litistellä muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti