Retkikohteet

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kasvis-fetapiirakka

Tänään kokeilin vähän erilaista suolaista piirakkaa, kasvis-fetapiirakka, johon tuli myös sulatejuustoa. Tämäkin oli hyvin maukas piirakka, mutta ei kyllä kovin kuvauksellinen. Annanpa teille ohjeen tähänkin, jos haluatte kokeilla jotain muutakin kuin perinteisiä kinkkupiirakoita!


Kasvispiirakka fetalla

Pohja:
2 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g voita
1,5 dl porkkanaraastetta
0,75 dl maitoa

Täyte:
75 g purjoa
150 g parsakaalia
75 g paprikaa
1 porkkana
puolikas fenkoli
1 tomaatti
0,4 dl hiivaleipäjauhoja
1,6 dl maitoa    
mustapippuria
oreganoa
suolaa
chiliä
 basilikaa 
 75 g sulatejuustoa        
75 g fetaa

1. Nypi jauhot, leivinjauhe ja voi. Lisää siihen porkkanaraaste ja maito. Sekoita tasaiseksi.
2. Kuori ja pilko kasvikset.
3. Kuullota kasviksia pannulla rasvassa, anna niiden saada hieman väriä ja pehmetä.
4. Mausta.
5. Ripottele hiivaleipäjauhot kasvisten päälle ja sekoita. Kaada mukaan maito ja sulatejuusto.
6. Kun sulatejuusto on sulanut, kaada täyte piirakkavuokaan, johon olet taikinan taputellut.
7. Paista uunissa, 225-asteessa 30–40 minuuttia. Lisää feta 15 minuutin paiston jälkeen piirakan pinnalle.

Sopii hyvin iltapalaksi vihreänsalaatin kaverina. Kokeile, jos et usko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti