Retkikohteet

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Neuletunika vai tyynynpäällinen?

Kas siinäpä pulma! Novitan lehdestä bongasin kivannäköisen neuleen, johon hankin langat ja aloin innoissani sitä neuloa. Mietin kyllä heti alusta alkaen, että näyttääköhän lopputulos minun päälläni yhtä kivalta kuin lehden mallin päällä. Epäilyistä huolimatta ostin langat ja aloin neulomaan. Ohje oli tosi helppo. Neulottiin vain kaksi suorakaiteenmuotoista palaa, jotka sitten ommeltiin yhteen ja jätettiin aukit päälle ja käsille.

Ja niinhän siinä kävi, että lopputulos oli se, mitä olin alusta asti miettinyt. Tunika ei ollut ehkä se paras malli minun vartalolleni, vähän kuin säkin olisi vetänyt päälle. Ehkä asia olisi korjaantunut, jos olisi laittanut vyön... Jo neulonta vaiheessa mietin neuleelle vaihtoehtoisia käyttötapoja ja päädyin sohvatyynynpäällisiin. Nyt en sitten kuitenkaan osaa päättää, tulisiko minun kuitenkin käytettyä neuletta tunikana vai olisiko se parempi tyynynä.
Tämä on kyllä helppo ja nopea neuloa, itse voi määritellä halutun leveyden ja pituuden ja sitten vain oikeaa neuletta etu- ja takakappaleet. Tai vaikkapa pyöröpuikoilla tehtynä.
Ehkäpä annan ajan kulua ja jonkin ajan päästä huomaan, olenko käyttänyt tunikaa ainoastaan kotona vai kehtaanko lähteä se päällä ihmisten ilmoille.

Taidan päätyä tähän ratkaisuun...
Näkisin tässä hyvän markkinaraon yritykselle, joka valmistaisi lehtien neule- ja ompeluohjeet monessa eri koossa, jolloin vaatteita voisi käydä etukäteen sovittamassa jossain ja sen jälkeen tehdä päätöksen, mikä malli sopii itselleen ja mitä mihin ostaa tarvikkeet ja mitä malleja tekee. Vaikka nyt onkin muodissa itse käsillä tekeminen, kuten neulominen ja ompelu ja samalla myös vältetään ostamasta kehitysmaissa valmistettuja vaatteita, en usko, että kovin ekologista on myöskään se, että ostetaan lankoja ja kankaita, joista valmistetaan jotain sellaista, jota ei sitten kuitenkaan ikinä käytetä.

2 kommenttia:

  1. Apua, mua alkoi pelottaa onko toi just se tunika mihin ostin tänään langat :D Mistä lehdestä tää malli on? Taitaa olla parasta neuloa suoraan tyynynpäällinen niistä langoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje taisi olla tämän kesän lehdestä. Siitä on oikeasti aikaa jo pari kuukautta, kun tämän sain valmiiksi. Sitten se on lojunut laatikossa ensin kappaleina ja sitten kokonaisena ja oon koko ajan miettinyt, että mitä sillä tekisin. Mutta sulle se voi kyllä sopia paremmin, kun oot semmoinen hoikempi. Mutta kannattaa tehdä kyllä pikkuisen vähemmällä silmukkamäärällä kuin ohjeessa käsketään. Musta tuntuu, että tuosta ainakin tuli vähän liian leveä (kaikkien muiden epäkohtien lisäksi ;D )

      Poista