Retkikohteet

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vihertävä parveke

Pari viikkoa sitten ostettiin Ikeasta hylly parvekkeelle kukkia ja muita kasveja varten. Halusin hyllyn, joka olisi puinen ja edullinen, joten Ikea oli varma valinta tuollaisen hyllyn etsimiseen. Tämä Albert-hylly oli juuri sellainen, kuin olin toivonut eli puinen ja halpa, se on mäntyä ja maksoi 9,99€. Ennen tavaroiden paikoilleen asettamista, lakkasin sen puulakalla, jotta se kestäisi paremmin ympärivuotisen seisoskelun ulkona.

Nyt tuo hylly alkaakin olla jo melko täynnä erilaisia vihertäviä kasveja. Kasvien kasvamista on mielenkiintoista seurata. Tuntuu, että salaatti varsinkin kasvaa huimaa vauhtia, kun taas yritit ovat vähän hitaita. Timjami varsinkin on hyvin hentoinen ja laiska kasvamaan. Pitäisiköhän niiden kasvua vähän avittaa lannoituksella... Viime viikkoina on toisaalta ollut vähän viileämpää keliäkin, että ehkä sekin on osaltaan vaikuttanut kasvien kasvuvauhtiin. 


Jännittävää on nähdä, kasvavatko kasvit niin paljoa, että niitä oikeasti pääsee hyödyntämään myös keittiössä!


Muutamaan ruukkuun kylvin myös kesäkukkia. Löysin laatikostani ainakin pari vuotta vanhan siemenpussin. Hyvin siemenet ainakin ovat alkaneet itää, katsotaan, jäävätkö kasvit pelkästään vihreiksi vai tuleeko niihin kukkiakin. 

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen hylly, hyvin strömsöläinen! Jos mulla olisi varaa puutarhuriin, niin laitattaisin kans tommosen yrttitarhan jonnekin. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kyllä tykkään tuosta hyllystä ja sen sisällöstä. Katotaan, kuinka kasvien käy juhannuksen aikaan, kun ovat puolet viikosta ilman kastelua. Sitten ehkä saa sanoa, ettei mennyt ihan niin kuin Strömssöössä.

      Poista