Retkikohteet

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kesän antimia


Uusia perunoita, kantarellimuhennosta ja makkaraa.
Kesä alkaa olemaan jo niin pitkällä, että metsien ruokatarjonta alkaa olemaan kypsiä. Janne oli perjantaina löytänyt metsäautotien varrelta pussillisen kantarelleja ja lauantaina kävimme mustikassa. Saaliiksi saimme vajaat 5 litraa mustikoita puolessatoista tunnissa. 

Mustikkametsään täytyy lähteä vielä myöhemmin uudelleen, minä kuulemma pihistelin viime kesäistenkin mustikoiden kanssa liiaksi, joten tänä vuonna niitä täytyy kerätä enemmän, jottei tänä vuonna tarvitse vahtia niiden käyttöä. Vaikka luulen, että siltikin suurin osa marjoista tulee käytettyä vasta ensi vuonna, kun eihän niitä tietenkään heti malta alkaa käyttämään, kun ne on pakastimeen saanut.

Jogurttia, mustikoita ja mansikoita sekä pähkinöitä.
Lauantaina meidän iltapalatoiveet eivät ihan kohdanneet, joten kumpikin teki sitten itse oman iltapalansa. Molempien lautasilta löytyi itse kerättyjä tuotteita: toisella oli tämänvuotisia mustikoita ja mansikoita, toisella kantarelleja ja uusia perunoita. Arvaatteko, kumpi lautanen on kummankin?

Aamupalaksi oli vielä tarjolla pannukakkuja mustikoiden kanssa, mutta sen jälkeen mustikat laitettiin pakastusrasiohin ja pakkaseen odottamaan syksyä.

Parvekkeella kasvaa ruiskaunokkeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti