Retkikohteet

torstai 30. elokuuta 2012

Uuniomenat




Silloin tällöin käy niin, että omenat jäävät pöydälle nahistumaan, eivätkä näytä enää houkuttelevilta syötäväksi. Näin huomasin käyneen viimeksi eilen. Omenat eivät olleet kuitenkaan vielä kovin huonossa kunnossa, joten tein niistä herkullisia uuniomenoita.

Ohje:
2 kpl nahistunutta omenaa
30 g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeri
1 rkl mantelilikööri
ripaus kanelia

1. Kuori ja poista omenoiden keskusta.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet siihen. Sekoita.
3. Laita omenat uuninkestävään vuokaan ja täytä omenat. Jos täytettä jää yli, laita se astian pohjalle.
4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Varo, ettei kauraseos mustu ja pala uunissa, se ei ole sitten enää hyvää.
5. Tarjoa vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Lopputuloksena on helppoa, hyvää ja nopeasti valmistettavaa herkkua. Ja voi tietenkin ajatella, että tämä on terveellistä, koska omena ja kaura on terveellistä. Itse tein tämän neljän viljan hiutaleista, kun kaurahiutaleet maistuivat kaapille. Hyvältä maistui niistäkin tehtynä.

Mantelilikööri oli oma kokeilu reseptiin. En tiedä, maistuiko se varsinaisesti lopputuloksesta, mutta ei siitä siis haittaakaan ollut. Ostin kesäkuiselta Tallinnan reissulta 3 eurolla tuon pullon mantelilikööriä juuri leipomuksia ajatellen, niin oli jo aika päästä testaamaan sitä. Mutta varmasti siis tulee ihan syötävää, vaikkei tuota likööriä käyttäisikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti