Retkikohteet

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Voihan suppilovahvero!



Viime viikkoina on kovasti mainostettu, kuinka kuluva syksy on sateisin syksy pitkiin aikoihin. Ja sen huomaa myös metsässä, siellä on sieniä kuin sateella. Janne kulkee työkseen metsissä, niin hän niitä sieniä sieltä enemmän bongaa ja kotiin kantaa ja jos minulta kysytään, niin kantaa vähän turhankin paljon. Minä kun en ole mikään sienien suurkuluttuja tai ylin ystävä, niin kaapista löytyy vielä viimevuotisiakin, ehkä jopa toissavuotisia suppilovahveroita ja mustatorvisieniä kuivattuna.


Olisiko jollain tarvetta kuivatuille suppilovahveroille, täältä meiltä niitä saisi! Ja joskus voisi olla tarjolla ihan tuorettakin tavaraa. Tälläkin hetkellä on olohuoneen televisiopöydän alla sanomalehtien päällä kuivumassa yksi satsi suppilovahveroita, jotka hyvin voisimme luovuttaa sellaisille, jotka niitä tarvitsevat. Tai sitten vaihtoehtoisesti minun täytyy kunnostautua sienten käytöstä ja ruveta lisäilemään niitä vähän joka ruokaan. Onko teillä hyviä sieniruokavinkkejä?

Sienten keräämisessä parasta on se, kun löytää ensimmäiset sienet, jonka jälkeen huomaa, että niitähän onkin vaikka miten paljon!

1 kommentti:

  1. Mä söin yksissä häissä "sienirisottoa", eli riisiä, jossa oli seassa suppilovahveroita. Oli siis lisäkkeenä liharuoalle. Yhtään en tiedä, miten oli tehty, ja mitä muita makuja siinä oli, mutta jopa mä tykkäsin!

    -Heidi

    VastaaPoista