Retkikohteet

torstai 29. marraskuuta 2012

Ajatuksia asumisesta


Pitäisikö pyyhkiä pölyt myös viherkasveista...
Aina siivouspäivisin olen tyytyväinen tähän opiskelijakaksioon kerrostalossa. Suuremmatkin siivot, joka minulle tarkoittaa pölyjen pyyhkimistä, imurointia ja lattianpesua hoituu vajaassa tunnissa. Mutta aika usein muulloin kyllä kaipaan toisenlaista asuinympäristöä kuin tämä kerrostalo muiden kerrostalojen joukossa. Ikkunasta voisi näkyä muutakin kuin parkkipaikka, viereinen Lakkavalmiste-tehdas ja lisää kerrostaloja. Ja näin lehdettömään aikaan ohikiitävät junat.
Olisi myös mukavaa, ettei viikonloppuaamuisin tarvitsisi herätä samaan aikaan kuin yläkerran lapset, ei tarvitsisi kuunnella naapurin saksofonin soiton harjoituksia tai haistella naapureiden epämääräiseltä tuoksuvia ruokakokeiluja. Ja tietenkin arkisin olisi mukava herätä vain siihen omaan herätyskelloon, eikä yläkerrasta kuuluvaan värinähälytykseen tai naapurin rämisevään auton käynnistykseen.
Toisaalta taas vuokranmaksupäivinä on mukavaa, kun samalla kertaa ja melko pienellä summalla saa maksettua vuokran, netin, sähkön, veden ja autopaikankin.

Olishan se kiva katsella ikkunasta muunkinlaisia maisemia.
Mutta miten hienoa olisikaan, kun olisi oma piha, jossa voisi tehdä erilaisia kasvatuskokeiluja kasvimaalla – parvekkeella tilat ja mahdollisuudet on aika rajalliset tai seurata pihamarkiltaan vuodenaikoja ja elää niiden mukana. Vaikka toisaalta onhan se myös mukavaa, ettei tarvitse itse haravoida ja lumityötkin tekee huoltoyhtiö kätevästi bobcatilla. Mutta sinne omalle pihalle voisi pystyttää talvella lintulaudan, jonka vierailijoita voisi mukavasti keittiön ikkunasta seurata. Parvekkeelle lintulautaa ei viitsi pystyttää ja siellä käyvät vieraat olisivat pääasiassa varmasti harakoita, variksia ja naakkoja.

Täytyy siis yrittää ajatella niitä positiivisia puolia tässä asunnossa, eikä vihreänä ihastella tuttujen omakotitaloja. Kyllä meidänkin aika asuntovelkaisena varmasti vielä koittaa!
Siivouksen jälkeen on mukava istua sohvalle lukemaan vaikkapa lehtiä.



Siistissä kodissa leikkokukat pääsee oikeuksiinsa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti