Retkikohteet

perjantai 23. marraskuuta 2012

Vihreä ovikranssi

 Askartelin uuden ovikranssin pyykkitelineestä irronneesta metallisesta pyykkinarusta, mustikan- ja puolukanvarvuista sekä vanamosta ja tietenkin metallilangasta. Kun lähdette näitä kranssitarvikkeita metsästä keräämään, on hyvä muistaa, että puuvartisten kasvien keräämiseen (eli esimerkiksi mustikat ja puolukat) tarvitaan maanomistajan lupa.


Aluksi taivutin ja teippasin tuon metallirenkaan ympyräksi, kranssin pohjaksi. Tuon pohjan päälle kiinnitin muutaman mustikanvarvusta tehdyn nipun metallilangalla. Tästä tuli kranssille paksumpi pohja. Kun olin täyttänyt koko renkaan mustikanvarvuilla, kieritin metallilankaa kranssin ympärille. Tällä tavoin sain metallirenkaan kokonaan varpujen peittoon ja hyvän pohjan puolukan varvuille.

Tämän jälkeen aloin samalla idealla täyttämään kranssia puolukanvarvuilla. Yhteen nippuun varpuja laitoin 2-4 kappaletta varpujen tuuheudesta riippuen. Varvut kiinnitin kranssiin noin 2 cm päästä niiden latvasta, jolloin ne eivät jäänet holtittoman pitkiksi ja valtoimenaan rehotttaviksi. Tällä tavoin menin koko kranssin ympäri ja lopuksi vielä lisäilin varpuja mahdollisiin aukko kohtiin.
Lopuksi vielä solmin vanamon varsia yhteen ja kiersin niitä kranssin ympärille. Ne eivät kovin paljoa lopputuloksesta erottuneet, mutta en niitä enää jaksanut poiskaan ottaa. Vielä on harkinnassa, laitanko kranssiin jotain punaista, joka sopisi siihen hyvin, vai jätänkö sen vain vihreäksi. Lopputulokseen olin tyytyväinen ja innostus tällaisten kranssien tekemiseen syttyi.

1 kommentti:

  1. Puolet kummiinsa;Aila oli tehny myyjäisiin yli 10 erilaista kranssia,puolukan,mustikan ,männyn ja kuusen oksista. Hinnat vaihteli 12-45euron hujakoilla.

    VastaaPoista