Retkikohteet

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Broileri-stifado

Stifado on kreikkalainen liha-sipulipata, joka maustetaan laakerinlehdellä ja kanelilla. Eli siis tuoksuvaa ja maukasta pataruokaa, joka sopii paremmin kuin hyvin myös suomalaiseksi syksyruoaksi. Alkuperäisessä ohjeessa lihaksi suositellaan usein lammasta tai vaikkapa jänistä perinteisen naudan lisäksi. Itse kuitenkin olen tehnyt muutaman kerran stifado broilerista ja oikein hyvää siitäkin tulee. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen en ole myöskään käyttänyt pikkusipuleita, vaan olen käyttänyt tavallista keltasipulia, jonka olen lohkonut suurehkoiksi paloiksi. Ja koska olen käyttänyt padassa broilerin rintaleikkeitä, kypsennysaika myös lyhenee verrattuna esim. sitkeämpään lampaaseen.

Tässä käyttämäni ohje:

400 g sipulia lohkoina
600 g broilerin rintafilettä paloiteltuna
4 valkosipulin kynttä
3 laakerin lehteä
1 kanelitanko
2 dl punaviiniä
400 g tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
mustapippuria
oliiviöljyä
1.Aloita lohkomalla sipuli ja pilkkomalla valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannulla/padassa (eli astiassa, jossa aiot koko padan tehdä) öljyä ja kuullota sipulit. 
2.Lisää sipuleiden sekaan tomaattimurska, mausteet ja punaviini. (koska käytän kanaa, en lisää lihoja vielä hetkeen, mutta muuta lihaa käytettäessä se lisättäisiin myös nyt) 
3. Laita kansi päälle ja anna porista hiljalleen noin tunnin verran. Tarvittaessa voi lisätä vettä. 
4. Paloittele broilerinfileet ja ruskista ne pannussa. Lisää pataan 
5. Anna padan keittyä hiljalleen vielä puolisen tuntia, tai tunninkin verran, jos maltat odottaa. 
6.Tarkista maku ja tee mahdolliset parannukset. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko. 
7.Tarjoa riisin kanssa.



Niin kuin tomaattipohjaisissa ruoissa ja padoissa yleensäkin on jujuna se,että mitä pidempään malttaa keitellä, sitä parempi maku on lopputuloksena. Ja tosiaan, vettä tai muuta nestettä voi tarpeen tulla lisätä, koska hiljakseen kiehuminen sitä kuitenkin haihduttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti