Retkikohteet

lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulun tuoksuja

Vaikka emme vietä joulua omassa kodissamme, olen taas tänäkin vuonna ruokkinut omaa joulunodotustani koristelemalla asuntoamme joulua varten. Maanantaina Janne toi pienen kuusen, jonka koristelimme. Harmikseni kuusi ei vain tuoksu niin voimakkaasti kuuselle ja metsälle kuin olisin toivonut, mutta mukavan joulutunnelman se kuitenkin luo. Kuusen tuoksu on siis yksi lempituoksuistani joulusta, vaikka enemmän koristeltu ja valaistu kuusi on kyllä tunnelmanluoja.

Hyasintin tuoksu on ehdoton suosikkini joulutuoksuista. Viime viikolla ostettu hyasintti on nyt täydessä kukoistuksessaan ja tuoksussaan. Harkitsin jo ostavani toisen hyasintin tuoksumaan makuuhuoneeseen, mutta ehkäpä tämä yksikin riittää. Jostain luin, että hyasintin sipulin voi kukkimisen jälkeen kuivattaa ja seuraavana syksynä istuttaa ruukkuun ja siitä seuraavana keväänä se alkaisi kukkia uudestaan. Arvatkaa vain, ajattelinko kokeilla tätä. Tietenkin!

Seuraavat tuoksut kodissamme syntyivät tänään, kun valmistelimme joululaatikoita, peruna-, porkkana- ja naurislaatikkoa. Kyllä, vain luitte oikein, naurislaatikkoa. Emme kumpikaan pidä erityisemmin lanttulaatikosta ja mietimme, mistä muusta voisi koittaa valmistaa jouluista laatikkoa. Viime vuonna teimme bataattilaatikkoa, mutta kyseinen resepti ei ollut kovin hyvä, laatikko oli liian makeaa ja muutenkin erikoista, joten päädyimme nauriiseen. Mausta en tiedä vielä sanoa mitään, siitä voin raportoida joulun jälkeen ja vaikka reseptinkin jakaa, jos siis lopputulos oli syötävää.

Tälle päivää vielä yksi tuoksu, kun tehtiin saaristolaisleipää. Nyt tuoksuu koko asunto leivälle!

Koitappa näistä nyt sitten valita lempituoksusi… Tai niin, miksi sitä pitäisi valita, kun ei kukaan sitä ole kysynyt. Kaikkia ovat loistavia tunnelman tuojia!

4 kommenttia:

  1. Me ollaan koko joulu Tampereella eikä käydä Pohjanmaalla ollenkaan, mutta en oo silti hankkinut mitään joulukoristeita. En vaan osaa päättää mitä tänne haluaisin niin kaikki jää laittamatta :D

    Jouluruuat ajattelin kuitenkin tehdä, ekaa kertaa ikinä! Tosin meille ei tuu perinteisistä joulupöydän antimista kuin kinkku, loput sitten jotain muuta juhlavaa. Kun ollaan vaan kaksin syömässä niin ei tarvi tehdä ketään varten laatikoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän onkin tulossa sitten jännittävä ja uudenlainen joulu! En kyllä osaa kuvitella, koska meillä tulis olemaan ensimmäinen ihan vain keskenään vietetty joulu - enpä usko, että vielä toviin. Mä voin tuoda perjantaina sulle nämä mun koristeet, kun lähdetään silloin pois kotoa. Tai sitten voitte tulla viettämään joulua tänne meidän valmiiksi koristeltuun asuntoon. :)

      Poista
  2. Vitsit sä oot ahkera! Mä en ehdi tehä oikein mitään... T.E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jannen kanssa ollaan kyllä ihan tehokas keittiötiimi :)

      Poista