Retkikohteet

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Riisipuuron uusi elämä





Kohta on varmasti yhdellä jos toisellakin jääkaapissa pakastusrasia, jossa on riisipuuron loput. Tässä on hyvä ja helppo ohje, miten tuota riisipuuroa voi käyttää muutenkin kuin vain uudelleen lämmitettynä.

3 dl riisipuuroa
3 munaa
0,5 dl sokeria
3,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Sekoita ensin muna ja sokeri. Lisää sen jälkeen seokseen ensin riisipuuro ja maito ja sekoita. Lisää loput aineet. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon ja luumukiisselin kanssa.

Eli kyseessähän on siis perinteisen ahvenanmaanpannukakku. Meillä puuroa oli jäljellä tuo vajaa 3 desiä, mutta pannukakkuun voi käyttää hyvin suuremmankin määrän puuroa. Tässä tapauksessa on hyvä lisätä hieman enemmän nestettä taikinaan ja myös neljäs muna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti