Retkikohteet

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Villatakki


En ehkä viitsi edes laskea, mutta tein taas aika monennen villatakin itselleni. Mutta kun neulominen vain on niin mukavaa. Kai tämä sitten on se neuloosi, niin kuin olen muista blogeista oppinut!

Mallin löysin Drops Designin sivuilta ja tuttuun tapaan muokkasin sitä enemmän itselleni sopivaksi, tällä kertaa hieman pidemmäksi ja jätin jotain pois. Lankana käytin kolmea eri lankaa. Päälankana ja muutamissa radoissa käytin Vapaa valinnan, Kotikulta-nimistä 100% villalankaa. Raidoissa käytin lisäksi Novitan Nalle- ja Wool-lankoja. Lankaa villatakkiin kului kokonaisuudessaan noin 600 g. Resorit neuloin numeron 2½ puikoilla ja muuten tein numeron 3-puikoilla.

Olen huomannut, että villatakista/paidasta tulee istuvampi ja mukavampi päällä, kun sen tekee erikseen etu- ja takapaloista, eikä yhdestä palasta pyöröpuikolla. Kun  villapaidan tekee pyöröpuikolla saumattomaksi, paita jotenkin pyörii päällä ja myös venyy tai siltä ainakin minusta tuntuu. Kierrepuikolla neuloessa on tietenkin se etu, että tarvitsee neuloa vain oikeita silmukoita, tässä tapauksessa ainakin kirjoneuleen kuvioita oli hidasta neuloa nurjalta puolelta. Mutta toisaalta taas oma neulonta jälkeni on siistinpää, kun neulon tasona pitkillä puikoilla joka toisen kierroksen oikein ja toisen nurin. 

Onko kellään tarvetta villapaidalle tai villatakille? Täällä olisi yksi työtön, joka on innokas neuloja.

8 kommenttia:

  1. Tänään tuli uusin Käsityö-lehti, siinä oli ihan kivoja neuleohjeita. Pitää ottaa mukaan, kun tullaa Treelle, jos sä vaikka saisit jonkun inspiraation, jonka voisin sitten teettää sulla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ota toki. Katotaan, syntyykö ideaa ja tulosta!

      Poista
  2. Selailin uudestaan sen lehden, mut ei mikään sitten kuitenkaan tuntunut oikein mun näköiseltä. Ihastuin mohair-neuleisiin, mutta semmosta voi olla tympee neuloa (vai?) ja toisaalta se ei oo sitten niin monikäyttöinenkään. Jos mä suunnittelen ulkonäön, niin osaatko soveltaa kuvan perusteella? ;D Haluaisin jonkun monikäyttöisen, varmaan aika paksun, ehkä pitsineuleen, ja joko takin, tai sitten semmoisen, että ois edestä jotenkin auki. Hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mohair on kyllä aika ärsyttävää neulottavaa, joten ei kiitos siitä. Ja ainakaan siitä Novitan Rose-mohairista ei mun tekemänä tuu kivaa, se vain vanuttuu ja pörrööntyy, eikä oo siistiä toisin kuin niissä mallikuvissa.

      Koitetaan tehdä niin, että suunnittelet ja sitten koitan sen toteuttaa. Eli etsiä netistä valmiita ohjeita ja muokata niistä sitten toivotunlaisen kokonaisuuden. Ootko muuten tuolta Garnstudiolta katsellut malleja, siellä on aika paljon kaikenlaista http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php

      Poista
  3. Kiva sivusto kyllä, varsinkin kun opetteli etsimään noitten miljoonan ohjeen seasta kiinnostavimmat.

    http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=127&d_id=16&lang=fi Näyttää kivalta, tykkäisin esim. luonnonvalkoisena tai beigenharmaana tms. Mietin kyllä myös jotain pitsipuuvillaneuletta, mutta ehkä villainen on monikäyttöisempi. Onkohan toi kaula-aukko tosi suuri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toihan näyttää aika kivalta. En ala vielä kuitenkaan tekemään, saat vielä miettiä. Tuon ohjeen silmukkamäärä näyttäis olevan aikalailla sama 7 veljekesen kanssa, niin aika helposti sais tehtyä suoraan tuolla ohjeella. Kaula-aukkoa on helppo pienentää, kun tekee päättelyt myöhemmin kun ohjeessa käsketään.

      Poista
  4. Hieno villatakki! Sä oot niin kätevä käsistäs, että kateeksi käy (jälleen kerran). :) (Riitta)

    VastaaPoista