Retkikohteet

torstai 24. tammikuuta 2013

Pitsiä villasukissa

Serkkuni kysyi, tekisinkö hänelle villasukat, joissa olisi vähän pitsineuletta ja palmikkoa. Lupasin tehdä. Ja tein muutamat ylimääräisetkin, jos ne yhdet tehdyt eivät olekaan sopivat tai riittävän hienot.

Valkoiset ja tummemmanharmaat sukat on tehty 7 veljestä langasta, ruskeat ja vaaleammanharmaa (tällä hetkellä pariton) sukka on Nalle-lankaa. Yleensä en käytä Nalle-lankaa villasukkiin, koska se on hieman ohuempaa ja ajattelen, että villasukkien kuuluu olla paksut. Mutta näihin hempeämpiin pitsisukkiin sopii hyvin vähän ohuempikin lanka.

Ylimmän ja alimman sukkaparin tein ohjeen mukaan. Valkoisessa, 7 veljestä langasta tehdyssä sukkaparissa silmukoita on 48 ja harmaassa 56.

Mallit on netistä, Novitalta ja Dropsilta. Ja tuon vielä parittoman sukan ohje on omasta päästä ja vähän malleista kehitelty. 

Lisää tekemiäni pitsi- ja palmikkosukia löytyy täältä.

3 kommenttia:

  1. Hienoilta näyttää! En osaa nyt ihan heti edes valita mitkä olis hienoimmat, kaikki on! Tullaan kihlajaisiin näillä näkymin, joten katotaan siellä tarkemmin. Kiitos!!! -Elina

    VastaaPoista
  2. Onpas hienoja! Mun kaikki käytössä olevat villasukat taitaa muuten olla sun tekemiä! Niissä kaikissa taitaa myös olla jossain kohtaa reikä ku ovat olleet niin kovassa käytössä :/ Jos siis sukkia syntyy ja niille ei löydy käyttäjiä, tänne Helsinkiin saa vapaasti lähetellä hintalapun kanssa ;) Joka talvi alotan tekemään villasukkia ite, mutta en saa koskaan kahta sukkaa valmiiksi.
    -HannaP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekassa ja vimpassa kuvassa olevat villasukat ovat vielä vailla kotia, kooltaan ovat noin 37. Ekat on siis beiget ja viimeiset vaalean/keskiharmaat. Miltä näyttäis Hanna, oisko jompikumpi niistä sun sukkapari?

      Poista