Retkikohteet

torstai 31. tammikuuta 2013

Puolukka-kinuskipiirakka



Sain pitkästä aikaa hyvän syyn leipoa jotain herkkua, kun kummipoika tuli äitinsä kanssa kylään. Tällä kertaa tein puolukkapiirakan, johon tuli myös yksi omena raastettuna, kinuskia. Lopputuloksena oli ainakin omasta mielestä oikein hyvänmakuinen piirakka, sopivan makea ja kirpeä ja myös itse piirakkapohja oli hyvänmakuinen.

Puolukka-kinuskipiirakka

Pohja:
150 g voita
1½ dl ruoko/fariinisokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maustamatonta jogurttia

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
(nämä keitetään kinuskiksi)
3 dl puolukoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 omena raastettuna

Päälle:
1 dl pohjan taikinaa
50 g manteleita
20 g hasselpähkinöitä
2 rkl vettä

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita ja lisää jogurtti.
Ota taikinasta noin 1 dl erikseen, johon sekoitetaan manteli- ja hasselpähkinärouhe.
Lisää vielä vähän nestettä notkistamaan.
3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Lisää pohjalle kinuskikastike, puolukat, joihin on sekoitettu perunajauhot, sokeri ja omenaraaste.
5. Levitä lopputaikina piirakan päälle.
6. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia, anna jäähtyä.
 

Olin ajatellut, että pohjalle laitettu kinuskikastike olisi erottunu muusta täytteestä selvemmin, mutta nyt se oli sulautunut osittain pohjaan ja puolukoiden sekaan. Tältä voisi välttyä, jos pohjaa paistaisi ensin yksistään 10 minuuttia, jonka jälkeen vasta laitettaisiin täytteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti