Retkikohteet

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivän lättykakku



Aika monessa blogissa on ollut tänään ystävyyttä ja ystäviä koskeva blogikirjoitus. Kirjoitanpa siis minäkin vähän tästä suositusta aiheesta. (todellakin,  lyhyestä virsi kaunis...)

Meillä juhlistettiin ystävänpäivää lättykesteillä tai siis lättykakakulla, joka täytettiin kermavaahdolla ja marjoilla. Maistui hyvin ja oli hyvää, mutta tietenkin olisi maistunut vielä paremmalle, jos olisi ollut seurana enemmän ystäviä kuin vain tämä kestosuosikkiseuralaiseni mieheni.
Ystävänpäivälupauksena vannon, että tarjoan jotain herkkua ystäville, kun tulette meille kylään. Olipa sitten kyseessä ystävänpäivä tai joku ihan muu päivä. Tai tehdään siitä päivästä ystävänpäivä.


Loppuun muutama muumi-ajatelma ystävyysaiheesta. Olen lukenut kaikki Janssonin kirjoittamat Muumi-kirjat, pariinkin kertaan osan. Kirjoissa on paljon hyviä ja oivaltavia ajatuksia, joita olen kirjoittanut itselleni ylös muistikirjaan. Aikoinaan minulla oli tapana kirjoitella näitä ajatuksia kirjeiden loppuun, kirjeen teemojen mukaan tai muuten vain piristykseksi tai kannustukseksi kirjeen saajalle. Katsotaan, jos otan vanhan tavan käyttöön täällä!

Hän halusi nähdä tuttavia. Tuttavia, jotka juttelivat ja olivat mukavia ja juoksivat sisään ja ulos ja täyttivät päivän, niin ettei siihen mahtunut kamalia ajatuksia.” ~Vilijonkka

”Olin löytänyt ensimmäiset ystäväni ja siis alkanut todella elää.” ~Muumipapan muistelmat

1 kommentti: