Retkikohteet

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Parasta sunnuntaissa?



Eilen keskusteltiin, mikä on parasta sunnuntai tekemistä. Emme olleet asiasta samaa mieltä. Jannen mielestä parasta olisi ruoanlaitto kotona pitkänkaavan mukaan, yleinen oleminen ja urheilun katsominen telkkarista. Minä puolestaan haluaisin mennä jonnekin kivaan paikkaan, vaikka päiväkahville luontoon tai kirjastoon lukemaan lehtiä. Mutta siitä varmaan olimme kuitenkin samaa mieltä, että eilen oli täydellinen sunnuntaisää, auringonpaiste! Mikä olisi sinun lempitapasi viettää sunnuntaita?


Eilen emme sitten lähteneet päiväkahville luontoon, vaan kahvittelimme kotona – tai siis Janne joi kahvia ja minä teetä. Ja tarjoilutkin olivat oman keittiön tuotoksia, mokkapaloja. Ajattelin, että koko uunipellillinen mokkapaloja on liian suuri annos, joten tein vähän pienemmän, irtopohjavuoankokoisen annoksen. Tässä ohje, jos haluat myös kokeilla. On ne kyllä aina yhtä hyviä!

Mokkapalat

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Päällystä:
100 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl voisulaa
2 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja lisää voisula. Jos on liian paksuntuntuista taikinaa, lisää 0,5 dl maitoa.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa, 175 asteessa noin 15 minuuttia, tikulla voit kokeilla kypsyyttä.
3. Anna jäähtyä ja tee päällystä sekoittamalla aineet keskenään. Tomusokerin ja kaakaojauheen voi lisätä siivilän läpi, jolloin välttyy mahdollisilta paakuilta. Levitä päällyste kakun päälle ja laita vaikkapa nonparelleja kaiken kruunuksi. 


Viikko sitten maljakkoon otetut oksat ovat nyt hiiren korvilla.

"Maailmassa ei ole mitään mukavampaa kuin viihtyminen, eikä mikään ole helpompaa." - Mymmeli 







Ainoat pääsiäiskoristeeni ovat aiemmin näkyneet vihreät munat ja nämä kukot. Toisesta tosin tuli toviksi päätön kukko, kun sen siivet on liimattu, eikä pystynyt lentämään, kun hyppäsi pöydältä alas.

5 kommenttia:

  1. Ihanat pääsiäiskoristeet ja hihityttävä kuvapari! :D Mun suosikkisunnuntaipuuha vois olla vieraat (tai kyläily) ja miksei päiväkahvit vaikka ulkona. Ehkä takapihalla, ei missään liian kaukana sentään! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieraat olis kyllä ihan ykkösjuttu mille tahansa päivälle, täällä kun ne on vähän harvinaisempaa herkkua!

      Poista
  2. Pakko kysyä. Miten ihmeessä te ette oo tuon isompia, kun leivot noinkin usein? Mihin se kalorit kulutat vai osaatko syödä vain vähän ja pakastaa loput? nim.kolmenkympin kriissä oleva, jolla jää kaikki vyötärölle, eli siis ELina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kysymys :D Alkuvuodesta oli taukoa tuon leipomisen kanssa, nyt oon taas aktivoitunut paremmin sen suhteen. Tai taas innostunut enemmän. Onko se sitten hyvä vai huono asia, niin siitä en oo ihan varma... Ehkä vähän molempia. :D

      Ja ei, en osaa syödä vain vähää. Tuosta syötiin kolmasosa sunnuntaina, toinen kolmasosa eilen iltapalaksi (eli huono tapa, korvaan järkevän ruoan herkuilla) ja loput on pakastimessa. Eli aika usein siis pakastan loput/puolet/osan, jos ei oo muita syöjiä. Sitten tietenkin me ite syödään ne sieltä pakastimesta myöhemmin.

      Silloin tällöin kyllä mietin, että olisko sitä kuinka paljon hoikempi, jos ei näitä ylimääräisiä herkkuja söisi, mutta kuka haluaa olla kuiva kukkakeppi sekä ruumiltaan että mieleltään? :)

      Poista
  3. Joo mökkipääsiäiseen saa tuoda tuollaisia herkkuja.

    VastaaPoista