Retkikohteet

torstai 14. maaliskuuta 2013

Pinaattivohvelit



Pinaattilätyt ovat olleet aina yksi lempiruoistani koulussa ja olen kyllä myös tykännyt syödä niitä valmiita lättyjä kotonakin. Mutta kuinka helppoa onkaan tehdä niitä itse. Varsinkin jos edellisenä päivänä on vaikka tehnyt pinaattikeittoa. Tuosta pinaattikeiton lopusta saa helposti tehtyä taikinan pinaattilättyjä varten, kuten minä taas eilen tein. Tosin tällä kertaa en paistanut lättyjä, koska viime viikolla ostimme uudet vohveliraudat eli siis vohluraudat, niin tottahan toki piti tehdä pinaattivohluja!

Ohjeeni oli suurin piirtein tällainen:

3 dl pinaattikeittoa
1,5 dl vichyn ja maidon sekoitusta
2 kananmunaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl öljyä

Keiton paksuudesta riippuu lisättävän nesteen ja jauhojen määrä. Meidän keitto oli hyvin melko vetelää, joten lisäsin aluksi vajaan desin vettä ja tuon 3 desiä jauhoja. Mutta jauhoja olikin sitten vähän liikaa ja taikinasta tuli liian paksua, joten lisäsin sekaan vielä ehkä tuommoisen puoli desiä nestettä. Ei ne määrät ole niin justiinsa, pääasia että taikina on sopivan juoksevaa ja paistuu hyvin. Ja nämä ainakin maistuu hyvin. Ja ai että, kun tykkään tuosta meidän uudesta raudasta! Edellinen oli semmoinen äidin hylkäämä hitaasti paistava rauta, jonka myin kirpparilla. Tilalle halusin jotain muuta kuin sen perus 5 sydäntä paistavaa. Jonkin aikaa sai etsiä, mutta Gigantista löytyi tämmöinen ruotsalaisvalmisteinen rauta, joka paistaa suuria ja rapeita vohveleita.

9 kommenttia:

  1. Koskakohan tässä juuri mietin, että voisiko pinaattikeitonjämistä tehdä lättyjä, googlailinkin, mutten sitten löytänyt riittävän vaivattomasti. Pitääpä siis ensi kerralla hakea täältä vinkit! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, multa löytyy tietenkin kaikki parhaat vinkit jämien uudelleen käyttöön!

      Poista
  2. Mulla ei koskaan jää keittoa yli kun kaavin viimeisetki rippeet,kun se on aina ollu mun suosikkikeitto.Mutta tänään voisin tehdä mokkosia vanhentuneesta jugurtista,sitä meille kyllä kertyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun keittää itse keiton pakastepinaatista ja maidosta, niin siitä litran keitosta jää kyllä jo vähän ylikin, vaikka oliskin suosikkikeitto.

      Poista
  3. oliko hyviä pinattivohluja? Kannattaisko kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä ainakin parhaita eli ehdottomasti kannattaa kokeilla :) Täytteenä on raejuustoa ja puolukkahilloa, joka saattaa näyttää kyllä vähän mansikkahillolta :D

      Poista
    2. ehkä pitää sitte kokeilla, koska meillä tykätään sekä pinaattikeitosta että pinaattilätyistä. Mietin vain, että voiskohan tuohon laittaa suoraan vain pinaattia, jos ei oo nyt just keittoa ja sitten enemmän jauhoja ja maitoa? Vai miten? Kerro nyt mulle, niin voisin tehdä niitä tänään. :)

      Poista
    3. Varmasti voi tehdä ilman valmista keittoa. Siinä tapauksessa tekisin samalla tyylillä kuin tavallisen vohlutaikinan, mutta laittaisin sen pinaatin sekaan. Vaikka siten, että 7 dl maitoa, 150 g pinaattia, 3 munaa, 4 dl jauhoja. Tai sitten sen mukaan, miten paksua taikinasta tuolla tulee, niin lisää sitten joko nestettä tai jauhoja :D

      Poista
    4. niin kans ajattelin, että niinhän sen vois tehdä. Mutta ostin tänään loppujen lopuksi yhden annoksen valmista pinaattikeittoa ja tein siitä. Hyvää oli ja lapset varsinkin söi oikein innolla! :)

      Poista