Retkikohteet

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Itsestäänselvyyksien arvostus



Vanha juttu, terveyttä arvostaa oikeasti vasta sitten, kun on sairaana. Tai hyvää kaveria tai puolisoa aina silloin, kun hän ei ole paikalla tai tavoitettavissa. Puhdasta vettä arvostaa, kun saa sammutettua suunnattoman janonsa tai ruokaa, kun on ollut pitkään ilman. Nämä on asioita, joita pitäisi muistaa arvostaa myös aina silloin, kun ne on saatavilla ja läsnä, mutta kuinka moni oikeasti näin tekee.

Tai kuinka usein ajattelette, että onpa hienoa, kun voin käydä vessassa, joka on tuossa ihan vieressä tai mennä suihkuun milloin huvittaa. Minä ajattelen nyt niin ja toivottavasti vielä enemmän heinäkuussa. Meillä nimittäin alkoi vessaremontti.

Pitkään olimme ihmetelleet, kun vessan muovimatto tuntui jostain kohtaa kelluvalta ja matossa oli reikä, josta silloin tällöin tuli vettä pihalle. Meni kuitenkin pitkään, ennen kuin ihmettelimme tätä yhdessä ja totesimme, että asialle pitäisi varmaan tehdä jotain. Ilmoitus huoltoyhtiölle, joka tuli asian tarkastamaan kolmen viikon päästä eli eilen.

Jep, muovimaton alla on vettä, kuulemma enemmän, kuin huoltomies oli ikinä nähnyt. Eli suomeksi sanottuna meidän vessassa ja suihkussa on vesivahinko. Eilen sitten tyhjäsimme vessan omista tavaroistamme, piilotimme pesukoneen vaatehuoneeseen, pesuaineet liinavaatekaappiin ja olohuonetta koristaa vessankaappi. Tänään huoltomiehet olivat käyneet repimässä lattiamaton ja suihkun kaakelit irti. Näyttäisi siltä, että vesivahinko on lähtöisin osittain ainakin suihkun takana olleista kaakeleista. Seuraavaksi miehet tulevat jyrsimään lattiaa lisää ja sitten sitä kuivatellaan, kuulemma viikko tai pari. Eli olemme vessattomia ja suihkuttomia ainakin juhannukseen asti, jippii!

Muistakaa siis te iloita vessa- ja suihkukäynneistänne, niin minä iloitsen siitä, että voin mieheni kanssa yhdessä jakaa tämän jännittävän kokemuksen ja nauttia siitä, että voin käydä vessassa ja suihkussa kolme kerrosta alempana olevissa yleisissä tiloissa.

Kyllähän se pönttö siellä vielä olisi, mutta ei käyttökunnossa. Vaikka vastaavanlaisessa tilanteessa pikkuveljeni oli vessaa käyttänytkin.


5 kommenttia:

  1. Yää, kamalaa! :| Ja paitsi että ootte vessattomia, niin kodissanne ravaa ventovieraita pitkin päivää jytyyttelemässä ja valitettavasti varmaan myös sotkemassa? Toivon mukaan vain virka-aikana. Ja toivon mukaan alakerrassanne ei asu vauvaperhettä tai vuorotyöläisiä, hehe! :D

    VastaaPoista
  2. Mitäs sitä ny suihkulla tääläisellä helteellä :) potta vain sägyn alle ja sitte kippaa sen aamulla parvekkeelta alas. Muistan kun tää uudella firmalla ei vielä ollu vessaa,kävin kauppojen wc;s tuntui aika omituiselta ja mietti mitä neki aattelee,piti käydä edes eri paikois joka päivä- Kuukausi tuntui aika pitkältä odotella. Mutta "hauskaa" kesää vain teille.

    VastaaPoista
  3. On kyllä niin ihanaa. Ja tunnustan, että vaikka vessa ei ole virallisesti käytössä, sen nurkasta kyllä löytyy sanko hätätilanteita varten. Esim. matka 32 porrasta alaspäin voi aamulla olla liian pitkä matka...

    Ja nyt saimme mukavan hurisevan, surisevan ja lämmittävän laitteen vessan lattialle. Ja ilmeisesti tätä surinaa täytyy kuunnella 24/7, paitsi kun on päivästä töissä 10 tuntia, niin vain 14 tuntia/päivä. Mutta siinäkin on 8 tuntia liikaa, kun silloin pitäis koittaa nukkua. Saa nähdä, mitä tulee ens yöstä. Jännitystä elämään, jee!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, toivottavasti kuivaa äkkiä! Oottehan muistaneet pyytää vuokranalennusta? Paitsi vessan puuttumisen, myös ääni- ja muiden haittojen takia. Ois ihan perusteltua, ja meillä ainakin oli tämmöisten suhteen aika reilu käytäntö...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli hyvä vinkki. En vielä ollut ehtinyt ottaa yhteyttä vuokranantajalle, kun sieltä oli tänään tullut sähköpostia. Rempasta johtuen saamme kesäkuun vuokrasta alennusta 20%, jippii! Saiskohan tuolla säästetyllä satasella ostettua kuivakäymälän vaikka parvekkeelle...

      Poista