Retkikohteet

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Vaivaton aamupala

Kun haluaa maksimoida unenmäärän, jää aamutoimille aikaa vain vähän. Varsinkin jos täytyy lähteä töihin jo heti seiskan jälkeen. Itse olen varannut aamutoimiin aikaa reilut 30 minuuttia. Tuohon puoleen tuntiin mahtuu aamutoimet vessassa, pukeminen, eväiden viimeistely ja pakkaus ja aamupala. Eli näin kiireisellä aikataululla ei ole aikaa keitellä puuroa aamupalaksi, vaikka mieli tekisikin. Paitsi ellen halua syödä minuutin pikapuuroa mikrosta, mutta minähän en halua. Pidän puurosta, joka on hautunut pitkään, jolloin kaurahiutaleet ovat pehmeitä ja puuro samettista.
Sain idean, jota piti testata. Ja pienen googlauksen jälkeen selvisi, etten ollut suinkaan ensimmäinen, joka tämän idean oli saanut. Miten valmistaa helposti ja vaivattomasti hyvää ja samettista puuroa kiireisinä aamuina? No tekemällä kaurapuuroa termospullossa!

Tärkeää on aloittaa valmistus jo edellisenä iltana, jolloin vedenkeittimessä kiehautetaan 3 desiä vettä, joka kaadetaan termospulloon. Laitetaan sekaan vielä 1 desi kaurahiutaleita ja ripaus suolaa. Sitten laitetaan termospullon korkit kiinni ja annetaan olla pöydällä seuraavaan aamuun, jolloin on valmiina syömälämmintä, hyvää puuroa. 

Ja jos haluaa päästä vielä helpommalla, kannattaa termospulloon laittaa ensin pakastuspussi, johon sitten ainekset kippaa. Tällöin puuro tulee termospullosta sutjakammin pihalle (eli pussi pois ja puuro pois pussista) ja termospullo ei tarvitse pesua!


Valmis, pussista kaadettu puuro kaipaa vain sekoituksen ja lisukkeet.

8 kommenttia:

  1. Ohhoh, mullistava idea! Ensialkuun ihan älytön, mutta lopulta mielettömän viisas. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimintaidea sama kuin aromipesässä :D Seuraavaksi vois sitten koittaa hauduttaa perunat kypsiksi :D

      Poista
  2. Otanko 2 litran termarin mökille ja illalla puurovärkit sinne ja Avot aamulla on kaikille lämmintä puuroa,kuulostaa oikiasti hyvältä idealta. Paitsi että kuka haluaa juhannuksena aamupuuroa paitsi nuorimmainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voishan se mennäkin kaupaksi, ei ehkä ihan koko 2 litraa. Ja ihan niin vetelää tämä ei kuitenkaa ole, että se pumpputermoksesta tulis pihalle :D

      Poista
  3. Pääsit mun top 5 -listalle, onnee hei! ;D

    Julkinen tunnustus nähtävissä täällä

    VastaaPoista
  4. Mä keitän puuroa melkein joka aamu, mutta tosiaan sellaisista esikypsennetyistä kaurahiutaleista. Tätä pitää kyllä testata, vaikka mun mielestä kaurapuuro kuuluu ehdottomasti keittää maiton ainakin osittain!

    VastaaPoista