Retkikohteet

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Bruschetta

Bruschetta eli paahdettu leipä, joka on maustettu valkosipulilla, oliiviöljyllä ja suolalla ja pippurilla on alun perin kehitelty alkupalaksi, mutta hieman tuunattuna versiona siitä saa hyvän iltapalan tai vaikka vieraille tarjottavan suolaisenpalan.

Meidän bruschettaa koristi italian lipun värit: basilika, mozzarella ja tomaatti. Ja oli siinä vähän myös varsisipulia. Maku oli hyvä, voin siis suositella muillekin tätä hyvää reseptiä. Ja tämä on tietenkin myös helppoa ja nopeaa.

Bruschetta

6 viipaletta vaalealeipää (meillä moniviljaviipaleita)



valkosipulin kynsi
oliiviöljy
1 pallo (125 g) mozzarellaa
2 tomaattia
tuoretta basilikaa
varsisipulia
mustapippuria

1. Paahda leivät uunissa rapsakoiksi.
2. Raasta paahdettujen leipien pintaan kuorittua valkosipulin kynttä ja kostuta oliiviöljyllä.
3. Pilko päälle tulevat ainekset ja täytä leivät. Halutessasi voit vielä laittaa muutaman tipan oliiviöljyä koko komeuden päälle mustapippurin kaveriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti