Retkikohteet

lauantai 17. elokuuta 2013

Blueberry pie



Perjantai-iltana lähdettiin käymään mustikkametsässä, vaikka pakastimessa onkin jo tänä vuonna poimittuja mustikoita seitsemän litraa. Mutta pitäähän sitä kerran kesässä saada tuoreista mustikoita tehtyä mustikkapiirakkaa!

Koska idea oli Jannen, hän oli myös toteutus- ja päätäntävastuussa siitä, millainen mustikkapiirakka tehdään. Ei ollut kovinkaan suuri yllätys, kun lopputuloksena syntyi ehta amerikkalainen blueperry pie.

Muistelin, että olisin jo tuon käytössämme olevan piirakkapohjan ohjeen tänne muistiinkin kirjoittanut ja täältähän tämä löytyi, kun vähän kaiveli. Reilu vuosi sitten samalla ohjeella olimme tehneet kuningatarpiirakkaa. Eli herkullisen mustikkapiirakan ohje löytyypi tästä.

Taikinaa kannattaa malttaa pitää jääkaapissa riittävän pitkä aika, että taikina pysyy koossa eli ettei voi ala sulamaan. Sen vuoksi myös taikinaan lisättävän nesteen on hyvä olla kylmää. Ja paiston aikana piirakan reunat on hyvä suojata foliolla, etteivät ne pääse kärähtämään täysin.




2 kommenttia:

  1. Tuon koristeluun menee varmaan sama aika, kuin mulla koko piirakan tekemiseen! :D Jannelle kärsivällisyyspisteet ja estetiikkapisteet. ;) (Vai siis oliko se tekovuorossakin, vai vaan päättämisvuorossa?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei toivoakaan, että mä tuollasta ristikkokuviota olisin jaksanu ja osannu tehdä eli tämä piirakka on täysin Jannen käsialaa. Helpommalla pääsee, kun kaulii vain loput taikinasta levyksi ja peittää sillä piirakan. Muutama viilto/reikä päälle, niin näkee täytteen kypysymisen.

      Poista