Retkikohteet

tiistai 22. lokakuuta 2013

Intialainen kanakastike

Tarjolla olisi taas hyvä ja helppo kanakastikkeen ohje riisin kaveriksi. Ohje on alkuperin otettu Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä, mutta tietenkin sitä on pitänyt muokata hieman oman maun mukaisesti.



Intialaisesti maustettu kanakastike

400 g broilerin rintafileitä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
pala tuoretta inkivääriä (senttikin riittää)
1 paprika
1-2 porkkanaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta
1 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
200 g paseerattua tomaattia (myös tomaattimurska käy)
0,5 dl turkkilaista jogurttia

1. Paloittele broilerin fileet kuutioiksi.
2. Kuori ja pilko/suikaloi kasvikset.
3. Kuumenna öljy pannulla, lisää mausteet ja sekoita tahnaksi. Lisää joukkoon kasvikset ja kääntele ja anna kasvisten kuullottua hetken.
4. Lisää joukkoon broileri, anna ruskistua ja kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska, 
laita kattilaan kansi päälle ja anna kypsyä/kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia,
 kunnes kana ja kasvikset ovat kypsiä. 
6. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti ja tarkista maku. 
Kastike on valmista tarjottavaksi riisin kanssa.

(Jogurtti juoksettuu helposti eli jää rumiksi, valkoisiksi raidoiksi/klönteiksi kastikkeen sekaan.
Tämän voi koittaa estää sekoittamalla jogurtti tasaiseksi seokseksi ennen lisäystä, 
jolloin se on helpompi sekoittaa kastikkeen sekaan. 
Mutta älä huoli, ruoka maistuu silti hyvälle, 
vaikkei se näyttäisi niin kauniilta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti