Retkikohteet

torstai 3. lokakuuta 2013

Omena-kanelikaurapuuro



Nyt kun aamulla on taas aikaa, eikä tarvitse kiirehtiä bussiin ja töihin, voin kaikessa rauhassa keittää aamupuuroa.

Viron reissullamme hotellissa otin myös aamulla kaurapuuroa ja olin maistavinani, että puuro oli maustettu kanelilla, josta innostuneena itsekin heitin veteen kanelia. Ja seuraavaksi syntyikin idea omena-kanelipuurosta. Ei tämä kyllä varmasti mikään maailman ensimmäinen omena-kanelipuuron ohje ole, mutta itse innostuin tästä, joten jaan teillekin tämän hyvän ohjeen. (vaikka ohje onkin vähän sinnepäin ohje)


Omena-kanelikaurapuuro (1 annos)

1 omena (semmoinen kotimaisen omenankokoinen)
n. 3 dl vettä (tätä voi lisätä tarvittaessa)
ripaus kanelia ja suolaa
1 dl kaurahiutaleita
¼ dl leseitä (näitä ei ole pakko käyttää)

1. Kuori ja raasta omena kattilaan. Lisää vesi ja kanelia ja suola, tämän meinaan itse jostain syystä unohtaa!
2. Kiehauta.
3. Lisää kaurahiutaleet, pienennä levyn lämpöä ja keittele kypsäksi. Jos puurosta tulee kovin paksua, lisää nestettä, ellet sitten tykkää tönköstä puurosta.
4. Ja sitten se alkaakin olla valmista syötäväksi. Ripottele halutessasi päälle vielä vähän kanelia ja vaikkapa sokeria ja tilkka maitoa tai miten yleensäkin tykkäät puurosi syödä.



1 kommentti:

  1. tämä ohje sattui muuten aika hyvään saumaan eilen. Mietin just, että vois tehdä ruoaksi puuroa ja sitten eksyin tänne. Teinpä siis omenakanelipuuroa ja lapset söi hyvällä ruokahalulla. Myös itselle maistui oikein hyvin! Kiitos siis jälleen ohjeesta! :)

    VastaaPoista