Retkikohteet

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hyasinttimetsä

Joulukukat ovat saapuneet taloon! Me kun emme vielä tiedä, vietämmekö joulun täällä kotona, vai matkaammeko Pohjanmaalle kotiinkotiin, niin olen aloittanut joulunlaiton jo hyvissä ajoin. Että saan nauttia jouluntunnelmasta siis jo täällä etukäteen.


Hyasintti tai ainakin hyasintin tuoksu on tärkeä asia joulussa, toivonkin, ettei minun taloudessani tule asumaan kukaan astmaatikko tai allergikko, jonka takia en saisi hyasintteja jouluna ostella.

Tänä vuonna halusin askarrella itse jonkun upean ja mahtavan asteleman kukista. Koko operaatio tietenkin alkoi sillä, että oli päästävä Ikeaan ja kierreltävä ja etsittävä sopivaa astiaa. Tai oikeastaan tätä ennen olimme käyneet appiukkoni metsästä hakemassa vähän sammalta ja jäkälää asetelmaa varten ja vasta sitten tuli reissu Ikeaan, josta myös löysin sopivan astian astelemaani varten.


Tunnetusti askarteluni ovat nopeita, enemmän toimintaa ja vähemmän ajattelua periaatteella ja niin oli tämänkin kanssa. Kauaa ei nokkani tuhissut, kun olin irrottanut hyasintit purkeista ja puhdistanut mullasta ja sovitellut ne astiaan sopiviin kohtiin. Sitten irrottelin sammalesta paloja, joilla tuin hyasintit pystyyn ja peitin vadin pohjan. Sopivan määrän olimme osanneet myös sammalta ottaa, eikä tarvinnut purkaa hetken mielijohteesta tekemääni kärpässienimetsikköä, vaan sammalet riittivät hyvin tähän kukkaistutukseen.

Nyt en ole vain varma, olisiko asetelma parempi ilman muita koristeita, vai kaipaisiko se jotain muuta vielä lisäksi. Tällä hetkellä hyasinttien joukossa seisoo muutama käpy, ihan hauskalta se näyttää näinkin. Katsotaan, miltä maisema näyttää, kunhan vain hyasintit aukeavat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti