Retkikohteet

lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuoden ekat käsityöt

Uusi vuosi ja vuoden ensimmäiset käsityötkin on saatu valmiiksi. Ajattelin koittaa innostua tekemään vauvankokoisia vaatteita. Etsin ja löysin netistä suloisia ohjeita, joita päätin soveltaa hyllystä löytyvillä langoilla ja vähän taas omasta päästä tehden.


Taisi tulla molemmista vaatteista sarjaa oho ja hups, eli en tiedä, onko niistä kenellekään oikealle ihmisille vaatteiksi... Ainakin housujen yläosa taitaa olla aivan olemattoman kokoinen suhteessa muihin housuihin ja olenkin jo suunittelut, miten voisin pelastaa housut vielä käyttökelpoisiksi.


Kuka idiootti keksi tehdä raidalliset housut seitsemällä värillä!? Vain 124 pääteltävää langanpätkää.

Neuleliivikään ei ihan vastannut omaa ja ohjeen näkemystä valmiista vaatteesta,  ongelmia siinä taisi aiheuttaa käytetyn langan paksuus verrattuna ohjeessa ollesseen. Taitaa olla niin, että näiden pienempien vaatteiden kanssa ohjeiden noudattaminen on tarkempaa ja tärkeämpää kuin suuremmissa töissä. Sitten täytyisi olla se käyttäjä vieressä, että voisi tehdessään mittailla, minkä kokoinen täytyisi lopullisen vaatteen olla.


Aiemmin syksyllä aloin jo tekemään lapasia ja sukkia vauvalle, mutta niistä en tainnut osata tehdä tarpeeksi pieniä. Lapasiin mahtuu varmaan koko käsi ja sukatkin näyttävät melko suurilta. No mites se menee, suutarin lapsilla ei oo kenkiä ja silleen... Täytyy toivoa, että joku muu osaa tehdän meidän lapselle sopivat villasukat. Tai itse asiassa Janne teki, samaa sarjaa kuin kummipojille joululahjaksi. Mutta en vielä kysynyt lupaa julkaista niistä kuvaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti