Retkikohteet

torstai 13. maaliskuuta 2014

Raitamatto



Olen jo pitkään ihaillut niitä pyöreitä, virkattuja mattoja, joita näkee monessa blogissa ja sisustuslehdessä. Ajattelin, että voisin virkata itsekin sellaisen, vaikka vähän pienemmän vessan lattialle. Mutta kun harjoittelin pitsimaton ohjetta ohuemmalla langalla, totesin, ettei se homma ole minua varten. Virkkaaminen ja siinä tarvittava silmukoiden tarkka laskeminen ja kierroksista selvillä pysyminen ei vain onnistu ja luonnistu.


Mutta halusin siltikin virkata maton, vaikka sitten vain suorakaiteen. Ostin luonnonvalkoista kudetta ja virkkuukoukun numeroa 10 ja aloin hommiin. Virkkasin vain kiinteää silmukkaa ja lopputuloksena oli tylsääkin tylsempi postimerkki, joka oli vähän vääränkokoinen vessanlattialle ja siitä ihan selvästi puuttui jotain.


Pyysin siskoani tuomaan minulle tuliaisiksi värillisiä trikookuteita, joilla voisin piristää postimerkkiäni tai tarvittaessa tehdä kokonaan uuden maton. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja virkkasin raikkaan raidallisen maton. Tämä matto puolestaan on mitoiltaan pikkaisen liian kapea meidän vessaamme ja on myös aivan liian liukas yhdistelmä lattiamateriaalin kanssa. Ehkäpä tämä siis päätyy nyt vaatehuoneeseen odottamaan sitä lastenhuoneenlattiaa, kuten siskoni ehdottikin. Ja onpa kuteitakin vielä jäljellä, niin saattaa olla, että matto kasvaa vielä ennen käyttöä muutamalla raidalla. 


Ja niiden pyöreiden pitsimattojen ihailu jatkuu. Jos vaikka joku virkkaisi sellaisen minulle lahjaksi.








4 kommenttia:

  1. Tulipa hyvän näkönen! Ihanat värit kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on kyllä kivat yhdessä. Ensin aattelin jotain sekaraidoitusta, mutta en oikein osannut päättää milllaista. Totesin sitten, että tämmönen perusjuttu on hyvä. Ja niinhän se olikin.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos. Matto ilahduttaa minuakin väreillään edelleen. 😊

      Poista