Retkikohteet

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Saamattomuus ja vetelyys



Voisin tehdä mitä tahansa enkä kumminkaan tee yhtään mitään. Voi miten hauskaa on tehdä ihan mitä haluaa.” Sanoo Mymmeli ja haluaisin väittää, että toteutan samaa ideologiaa ja juuri sen  takia täällä blogissakin on ollut niin hiljaista. En vain halua tehdä mitään bloggaamisen arvoista.


Vai onkohan asia sittenkään niin… Lankakorit ovat pullollaan keriä odottamassa kutojaa, ikkunat odottavat pesijäänsä ja löytyypä jostain nurkasta vielä joulukoristeiksi luettavaa tavaraa. Tänään kaupassa tajusin, että nyt olisi ollut niiden laatikossa olevien pääsiäiskoristeiden aika, mutta enpä taida kaivaa niitä sieltä päiväksi näytille – huomenna kun lähdetään jo Pohjanmaalle pääsäisen viettoon. Tiskaus ja pyykkäys ovat tällä hetkellä niitä ”harrastuksia” eli hommia, jotka tällä hetkellä saan hoidettua useimmiten loppuun asti.


Oikeasti mieli tekisi neuloa jotain itselle ja tytölle tai edes nopeammin villasukkia. Haluaisin askarrella uuden, keväisemmän ovikranssin, leipoa herkkuja ja tehdä jotain kuvaamisen arvoista ruokaa. Mutta en vain saa aikaseksi. En jaksa aloittaa, kun tiedän, että kohta pitää tekemiset keskeyttää. Tai jos ei täydy, niin sitten vain odottaa, koska täytyy. Vauvan päiväunet sujuvat joka päivä erilailla. Toisinaan vaunuja täytyy käydä heiluttelemassa 10 minuutin välein, joskus taas kahden tunnin hiljaisuuden jälkeen täytyy käydä kurkkaamassa, mikä tilanne nukkujalla on, kun on niin rauhassa ollut.


Olenkin miettinyt, annanko nykyisen elämäntilanteelle vallan myös täällä blogissa, alanko kirjoittaa enemmän myös vauvajuttuja, joita olen tähän asti koittanut vältellä. Mutta tuntuu, että tämä äitiys nyt kuitenkin on aika hallitsevaa, eikä omille harrastuksille jää niin paljon aikaa. Harmi. Mutta viime viikolla repäisin, olin puolentoistatunnin bambukeppihieronnassa. Teki hyvää, vaikka ei se tuota alaselkäjumia poistanutkaan.  


"Minä en halua kirjoittaa, ajatteli isä. Minä en halua nyppiä meriheinää… Minä tahdon rakentaa suurta ja kestävää, tahdon tehdä kauhean paljon monenlaista ja mielelläni – mutta en tiedä… on hirveän vaikeaa olla isä!"  - Muumipappa





 

5 kommenttia:

  1. Kyllä se siitä tulee... Löydät taas uuden tasapainon ja uuden innostuksen. Ottaa vain vähän aikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana toi Muumipapan sitaatti! :) Mutta toi ylemmän Heidin kommentti on ihan totta. Ekat kuukaudet on jotain, jota luulee normaalitilaksi tuleviksi 18 vuodeksi. Mut se menee ihan oikeesti äkkiä ohi, tai ainakin merkittävästi hellittää. Tulee tilaa ja aikaa uudelle innolle. Veikkaan, että sulla on (kalenterin perusteella laskettuna) ne hetket about juhannuksen tienoilla, viimeistään syksyllä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Ja kyllä täällä blogissa taatusti ois tilaa vauvajutuille enemmänkin, kuin sormenpäiden verran. ;D)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

  3. Oon samaa mieltä tuosta aikataulusta... Ja täällä on serkku-Heidi, jos et hoksannut. :)

    VastaaPoista