Retkikohteet

maanantai 12. toukokuuta 2014

Ensimmäinen äitienpäivä


Olen ollut äitinä nyt 4 kuukautta ja 3 päivää. Ja eilen tietenkin juhlittiin elämäni ensimmäistä äitienpäivää. Luokkakaverini kysyi jokin aika sitten, mitä olen oppinut tai onko jokin muuttunut äidiksi tulemisen myötä. Ensimmäinen asia, joka tuli mieleen oli kiroilu. Ei ääneen, vaan hiljaa itsekseen päässäni. Tuo "opittu taito" liittyy erityisesti siihen, kun kymmenettä kertaa täytyy mennä parvekkeelle hyssyttelemään vaunuja ja yrittää auttaa vauvaa nukahtamaan uudestaan. Ehkä kyseinen taito ei ole kovin mairitteleva, vaan olisi parempi muuttaa sen toiseen muotoon. Sanoa, että olen oppinut arvostamaan omaa aikaani, jota ei tällä hetkeä ole paljon ja erityisesti sitä, että saan tehdä mitä haluan ja rentoutua. Ja jos joku keskeyttää tuon ajanvieton, harmittaa.

Eilistä juhlapäivää vietimme vain oman kolmihenkisen perheemme kesken. Skypen välityksellä toki vierailimme muorin, mummin ja mamman luona. Päivä oli kokonaisuudessaan mukava ja rento. Kävimme pitkällä kävelyllä, söimme hyvin ja hyvää, Jannen laittamaa ruokaa. Kakku oli herkullista ja siivouspalvelukin toimi moitteettomasti. Oikein onnistunut päivä!


Lauantaina Janne harmitteli, ettei ollut ehtinyt tytön kanssa askarrella korttia. Näytin hänelle Facebookissa näkemääni ideaa kortiksi. Kyseessä on äitienpäiväkirja, jonne isä ja lapset voivat askarrella sivun/aukeaman äitienpäiväkortiksi. Näin kortit pysyvät tallessa, edellisvuosien kortteja voi katsella helposti ja mielestäni idea oli muutenkin hyvä. Hyvä juttu, että Janne harmitteli kortin puuttumista, niin sain näyttää hänelle tuon linkin malliksi! Ja voihan tuota sama kirjaa käyttää vaikka isänpäiväkorttinakin, jos jäit harmittelemaan, että nyt tuli hyvä idea liian myöhään.

"Minä en halua semmoisia ystäviä, jotka ovat kilttejä, mutta eivät yhtään välitä toisista, enkä semmoisia, jotka ovat sen takia kilttejä, ettei heidän tarvitsisi tuntea epämiellyttäviksi. Enkä semmoisia, jotka pelkäävät. Minä haluan jonkun, joka ei ikinä pelkää ja joka välittää toisista, minä haluan äidin!"  - Homssu
 






6 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja mukava teksti.Mun äitienpäivästä otettiin vissiin 1 kuva eikä siinä tainnu olla noin pirtsakkaa tyttöä.äidistä puhumattakaan.Mutta mullahan noita äitienpäiviä on jo 31 takana.Ja niihin mahtuu monta jännittävää aamua,oven takaa kuuluvien kirkaisujen ja tappelujen ja jännittyneitten ovien avaisujen jälkeen huoneeseen juoksevien porukoitten iloista riemua.Sulla on ne vielä edessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs tiedät, kuinka moni näistä kuvista otettiin oikeana päivänä? No okei, 2/3 kuvasta on äitienpäivältä. Kyllä mäkin sain oven takaa kuunnella, mitä keittiössä tapahtuu ja miten siellä on noin hiljaista ja mikä tuo kolahdus oli jne.

      Poista
  2. Minkäslainen tuo kakku oli? Näytti niin herkulliselta,että sun pitää julkaista myös resepti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä oikein hyvää, Jannen tekemää. Suklaa-mangojuustokakku. Katotaan, antaako Janne lupaa reseptin julkaisuun :D

      Poista
  3. Ajattelinkin, että sussa oli jotain tuttua tänään vauvakahvilassa :) Näin sitä törmäillään tosielämässäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienenpieni Tampere :D Vähän itsekin ynnäilin, että voisit olla sinä. Poikasi paljasti vähän, asunnon myynti vähän enemmän, mutta en kuitenkaan ollut varma. Mutta arvelukset osui oikeaan!

      Poista