Retkikohteet

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesä on jo ovella



Niin taas saapuivat pääskyset kirskumaan ja lämpöiset kelit sulattamaan ihmisiä. Minulle ainakin pääskysten ilmestyminen on selvä merkki kesästä ja vastaavasti poislähteminen merkki syksystä.

Kesäiset kelit toivat mukanaan myös uusia ongelmia vauvaperheessä. Miten pukea lapsi nukkumaan? Missä nukuttaa lasta, kun parvekkeelle paistaa aurinko ja siellä on paahtavan kuuma ja sänkyyynsä hän ei päivällä suostu nukahtamaan? Entäpä yöllä, kun koko iltapäivän ja illan aurinko on lämmittänyt asunnon vähintään +25 asteeseen ja on kosteaa ja nihkeää? Mitä laittaa vauvalle vaunuihin päälle ja hän kun on tottunut nukkumaan pipo päässä ja tumput kädessä makuupussissa? Ja mikä avuksi, kun kevennetty vaatetus ja pussittomuus on uutta ja jännöö, eikä lapsi malta nukahtaa. Toivottavasti hän tottuu pian kevennettyyn nukkumisvaatetukseen tai ainakin ennen kuin äidillä menee hermot lopunkin kahden tunnin nukutusyrityksiin!

Neuvolassa eivät osanneet antaa sen parempia vinkkejä näihin lämpötilaongelmiin. Mutta eiköhän tästäkin ”ongelmasta” selvitä maalaisjärjellä ja viimeistään sitten, kun ollaan keksitty ratkaisut ongelmiin, kelit viilenee ja saadaan kaivaa makuupussit esiin. Positiivinen ajattelu kunniaan, vai kuinka? ;)

 
 Kuvasarja reilun kuukauden ajalta. Nopeasti se luonto on taas värinsä näyttänyt. Ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Tollaiset kuvasarjat on niin kiehtovia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin. Ja tämä syntyi vähän kuin vahingossa. Tai vailla sen suurempaa tarkoitusta. Täytyy ehkä jatkaa viikkokuvien ottamista samasta paikasta syksyyn asti. Tai sitten syksyllä uudestaan.

      Poista