Retkikohteet

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Juhannuksen herkkukakku



Lupasin tehdä juhannukseksi jonkinlaisen jälkkärin tai kahvin kanssa sopivan syötävän. Etsin ideoita ja inspiraatiota netistä, mutta en innostunut mistään.  Lopulta lähdin kauppaan ja ostin, mitä vastaan tuli. Mukaan tuli kermaa, tuorejuustoa, turkkilaista jogurttia, liivatelehtiä, boysenmarjaa ja vadelmaa. Luvassa oli siis jotain hyvin kevyttä ja marjaisaa.

Ajattelin, että marjat sopivat tuotokseeni paremmin hillona tai soseena, koska sekä vadelmissa että boysenmarjoissa on paljon kovia siemeniä, joista useimmat eivät pidä. Keitin siis marjoja tovin, lisäsin sekaan sokeria ja soseutin sauvasekoittimella ja lopuksi siivilöin siemenet pois.

Loput raaka-aineet muodostuivat lopulta hyydykekakuksi. Ensin kerma vaahdoksi, sitten sekaan tuorejuustoa sekä jogurtti. Sokeria maistellen oman maun mukaan. Pohjaksi leivoin kolmen munan sokerikakkupohjan periaatteella munia, sokeria ja jauhoja yhtä paljon ja pari teelusikallista leivinjauhetta. Kakkupohjasta tulikin korkeampi kuin olin ajatellut, joten leikkasin sen kahtia ja päätinkin maustaa puolet täytteestä boysenmarjalla ja tehdä kaksivärisen kakun.

Siskoni pyysi kirjoittamaan kakun resepti. Kuten tästä hyvin selkeästä kuvauksesta huomasitte, kakku muodostui tehdessä, joten jokainen voi tehdä myös itse omanlaisensa kakun. Materiaalina minulla oli 4 dl kermaa, 200 g tuorejuustoa, 400 g turkkilaista jogurttia, pussit boysenmarjaa ja vadelmaa, sekä 10 liivatelehteä ja pohjan raaka-aineet. Kakku on tehty perinteiseen irtopohjavuokaan, jonka läpimitta taitaa olla 24 cm. Rohkeasti vain yrittämään, kyllä te onnistutte. Ja ei kai mikään, missä on sokeria ja rasvaa, voi olla pahanmakuista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti