Retkikohteet

tiistai 19. elokuuta 2014

Mustikkapiirakka



Olen pihtari – pakastemarjapihtari. Aina syksyisin käytän kesällä pakastimeen kerättyjä marjoja hyvin maltillisesti. Sitten loppukeväästä huomaan, että pakastin on vielä puolillaan viimekesäisiä marjoja ja alkaa marjojen tehokäyttö. Tosin kuluneen vuoden aikana olen käyttänyt marjoja aika tasaisesti, koska smoothie on helppo, nopea ja maistuva aamupala ja niitä olen nyt kohta puoli vuotta tehnyt itselleni aamupalaksi.

Vielä kuitenkin löytyi pakastimesta viimevuotisia mustikoita, jotka maltoin käyttää, koska saimme kerättyä tämän vuoden satoa lähes kahdeksan litraa. Pitkästä aikaa siis leivoin jotain, kun tuli vieras. Aika hyvän mustikkapiirakan leivoinkin, kokeilkaa vaikka. Tässä on pehmeä ja mehevä pohja, täyte on vanha tuttu ja aina hyvä kermaviilitäyte. 


Mustikkapiirakka, pyöreä piirakkavuoka

Pohja
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
75 g rasvaa (sulatettuna)
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja

1.       Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi.
2.       Lisää keskenään sekoitut kuivat aineet ja rasva vuorotellen, vatkaa välillä.
3.       Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.

Täyte
4 dl mustikoita (2rkl perunajauhoja)
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
0,75 dl sokeria

4.       Sekoita mustikat ja perunajauhot, kaada ne taikinan päälle vuokaan.
5.       Vatkaa muut täytteen aineet keskenään sekaisin ja kaada mustikoiden päälle.
6.       Paista uunissa, 175 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.









1 kommentti: