Retkikohteet

tiistai 16. helmikuuta 2016

Normipäivä

Joku saattaisi ajatella, että kun äiti vie lapsensa päivähoitoon ja tulee takaisin kotiin, hän vain laiskottelee ja tai ”pahimmassa” tapauksessa lähtee kaupungille shoppailemaan ja tapaamaan ystäviään, humputtelemaan.

No ehkä joku äiti saattaa niinkin tehdä, mutta ei tämä työtön äiti. Hän tulee takaisin kotiin ja alkaa raivata tilaa. Aloitetaan keittiöstä, josta siirrytään olohuoneen kautta makuuhuoneeseen ja lopulta eteiseen. Sen jälkeen vuorossa on pyykit pyykkinarulla. Nyt äiti on ollut yksin kotona 40 minuuttia ja paikat ovat suurin piirtein järjestyksessä, ainakin ulkoisesti, älkää vain avatko kaappeja tai laatikoita!


Aika siirtyä tietokoneelle. Facebook, Blogger, Ilmatieteenlaitos, pari uutissivustoa, avoimet työpaikat ja muita firmoja, joista työpaikkatiedotusta seurataan sekä vaihtelevasti muita sivustoja. Tarkistetaan uutiset kavereilta, blogeista ja maailmalta ja samalla katsastetaan tuoreimmat avoinna olevat työpaikat. Puntaroidaan, olisiko jotain itselle sopivaa ja mahdollisesti aletaan ja kirjoitella hakemusta, joka toisinaan unohdetaan ja joskus jopa laitetaan eteenpäin. Ja sitten hoidetaan mahdollisia muita asioita; laskut, hoitopäivävaraukset tai tarkistetaan ansiopäivärahahakemuksen käsittelytilanne tai surffaillaan muuten vain nettivaatekaupoilla.

Sitten alkaakin olla jo ruoka-aika eli siirrytään siistiin keittiöön lämmittämään ruokaa. Nautitaan rauhasta ja siitä, ettei tarvitse vahtia ja tuputtaa lasta syömään. Onpa leppoisaa ja pihallakin paistaa nätisti aurinko! Ruoan jälkeen sohvalle tekemään villasukka valmiiksi, jonka jälkeen takaisin koneelle ja tehdään samat jutut kuin pari tuntia sitten.


Sitten huomataan, että kello onkin jo kohta puoli kaksi ja on pian aika lähteä hakemaan lapsi kotiin. Harmittaa myös, ettei taaskaan tullut oman ajan aikana tehtyä oikein mitään järkevää, samoja juttuja vain. Ja tehdään päätös, että huomenna voisi tehdä jotain muutakin, käydä vaikka lähikaupassa rauhassa pyörimässä ja bongailemassa tarjouksia. Tai muuten vain käydä kävelyllä tai kirpparilla. Ehkä. Katotaan sitä sitten huomenna. 








2 kommenttia:

  1. Siivous on kyllä parasta vapaapäivässä! Tai ainakin se, että sitten se on tehty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se, että saa siivota ihan yksin ja siisteys myös pysyy edes sen paria tuntia, on parasta. Mutta totta, parasta siivoamisessa on lopputulos. Saa istua sohvalla lukemassa/kutomassa ja nauttia, kun on nättiä.

      Poista