Retkikohteet

torstai 14. syyskuuta 2017

Rasvanpoistoa

Ei, tämä ei koske laihduttamista, vaan on kyse marttamaisesta kodinhoitovinkistä.

Monet on varmaan törmänny esim. Facebookissa tai Radiossa kuullut mainoksen Tuhansien niksien maa -kampanjasta? Eli Niksipirkan kilpailusta, jossa etsittiin Suomen parasta niksiä. Voittajaksi valittiin Rasvatahrat veks -niksi, jossa vaatteiden tahrat poistetaan astianpesuaineen ja leivinjauheen avulla.

Mutta tiedättekö mitä, minä olen poistanut jo vuosia vaatteiden rasvatahrat pelkän astianpeseuaineen voimalla. Ei sitä leivinjauhetta tarvita, jotta rasva lähtee. Pelkkää Fairya kun laittaa tahraan, töräyttää siihen rasvatahran päälle läjän ja sitten pesukoneeseen muun pyykin kanssa, niin puhdasta tulee.

Siskolle kun tämän vinkin kerroin, hän epäili, että astianpesuaine vaahtoaa pesussa ylenmäärin ja tursuaa koneesta pihalle. Näin ei kuitenkaan käy, vaikka kuulostaakin ajatuksena hauskalta, arkipäivän katastrofilta. Mutta ei, niin ei käy, ainoastaan tahra lähtee. 

Oikeastaan olen käyttänyt tuota astianpesuainetta monen muunkin tahran poistoon pyykinpesussa. Toimii ainakin hedelmä- ja tussitahroihin. Hankkikaa siis tekin pyykkikaappiin astianpesuainepullo helpottamaan tahranpoistoa.



Ja voi että kaipaan kesäisiä pyykinkuivatuskelejä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti